20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνεργασία ΣΕΤΕ με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Με γνώμονα την προώθηση των εννοιών της αειφορίας και της διασύνδεσης τουρισμού – πολιτισμού, ο ΣΕΤΕ αναπτύσσει συνέργειες με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο αντικείμενο «Χώρος, Σχεδιασμός, και Δομημένο Περιβάλλον» και ειδικότερα την ειδίκευση «Τουρισμός, πολιτισμός και μεσογειακός χώρος: Σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΤΕ θα προσφέρει «Βραβείο Αριστείας» στον απόφοιτο με την καλύτερη επίδοση στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το έτος 2019-20. Επίσης, θα οργανωθεί σειρά σεμιναρίων ή/και διαλέξεων για τους φοιτητές της Σχολής.

Με αφορμή τη συνεργασία, ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ανέφερε ότι:

«Η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη που αποτελεί βασική αξία για τον ΣΕΤΕ, προϋποθέτει τον σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό. Κατ’ επέκταση η ανάδειξη και προστασία του τοπίου και η διαχείριση του δομημένου περιβάλλοντος, θα πρέπει να υλοποιούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν βαθιά γνώση των σύγχρονων προσεγγίσεων, εργαλείων και πολιτικών. Με συγκροτημένα βήματα, το σημαντικό απόθεμα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της χώρας θα ενισχύσει μια υγιή ανάπτυξη για το σύνολο της κοινωνίας».

Παράλληλα, από την πλευρά του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Πάνος Παρθένιος, Αναπληρωτής Καθηγητής και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, σημείωσε: «Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, τον μνημειακό πλούτο, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον αλλά και την έντονη τουριστική ανάπτυξη, ώστε ο τόπος ουσιαστικά να αποτελέσει εργαστήριο έρευνας, προσφέρουμε ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. Η συμβολή του ΣΕΤΕ μέσω των προγραμματισμένων συνεργειών είναι καθοριστικής σημασίας καθώς αναμένεται να ενισχύσει τόσο τον ερευνητικό όσο και τον επαγγελματικό προσανατολισμό του Προγράμματος, παρέχοντας στους αποφοίτους μας ένα ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο για να ανταποκριθούν στα μείζονα επαγγελματικά ζητήματα αυτή την εποχή στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Μάλιστα από την φετινή χρονιά θα δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης ορισμένων μαθημάτων εξ αποστάσεως, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί το πρώτο στην Ελλάδα σύστημα

Διαδικτυακού Συνεργατικού Περιβάλλοντος Σχεδιασμού και Ανάλυσης Κτηρίων και Μνημείων σε Εικονική Πραγματικότητα»

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31/8/2019

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...