16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συνολάκης: Κι όμως, «ατομική ευθύνη» και των κατοίκων η μη υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Την μάλλον καινοφανή άποψη ότι η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, οι οποίες έμειναν -και κάποιες παραμένουν- χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας, αποτελεί και «ατομική ευθύνη» των κατοίκων των περιοχών αυτών, εξέφρασε ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Κ. Συνολάκης μιλώντας για τις μεγάλες διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να βάλουμε και την ατομική μας ευθύνη, οι δήμοι και οι κάτοικοι, γιατί αφήνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με τα καλώδια», προσθέτοντας ότι «μη μου πείτε ότι αν μένετε στην Εκάλη, που τα σπίτια έχουν μια περιουσία, εσείς ο ίδιος δεν θα αναλαμβάνατε την ευθύνη για να το προστατεύσετε ή να βάλετε πίεση στο δήμο να το κάνει».

«Προφανώς δεν μπορεί ο άνθρωπος ο μεροκαματιάρης να το κάνει» σημείωσε, και είπε ότι «το πρόβλημα της Κηφισιάς πρέπει να λυθεί ή από το διαχειριστή του δικτύου, ή από το δήμο, ή και από τους ίδιους τους κατοίκους», παρά τις ενστάσεις που εξέφρασαν οι δημοσιογράφοι.

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Συνολάκης υπογράμμισε την ανάγκη ώστε να υπάρξει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο με αρμοδιότητες και ευθύνες, που θα ορίζει ποιος είναι υπεύθυνος και για ποιο έργο, να ξέρει δηλαδή κάθε υπηρεσία και κάθε οργανισμός ποιο κομμάτι του ανήκει.

Επίσης, είπε ότι σίγουρα «καλύτερη είναι η πρόληψη, παρά να έρχεται αργότερα το κράτος και να πληρώνει τα σπασμένα», τονίζοντας ότι το κόστος μετά για την οικονομία είναι 10 φόρες μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και ο κ. Συνολάκης εστίασε στην υπογειοποιήση των καλωδίων, «πρέπει να θάψουμε τα καλώδια, δεν είναι μόνο οι καταστροφές από την κακοκαιρία, είναι και φωτιές».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ