19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κοντονής υιοθετεί τα Fake News της Νέας Δημοκρατίας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Με επίσημο σχόλιο απαντά η Κουμουνδούρου στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή χαρακτηρίζοντάς τις “απαράδεκτες” και λέγοντας πως υιοθετούν την προπαγάνδα της ΝΔ. Ειδικότερα το σχόλιο της Κουμουνδούρου αναφέρει πως “Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”.

Νωρίτερα, στην Κουμονδούρου έδειχνα να προσανατολίζονται σε δημόσιες απαντήσεις μόνο για τα θέματα του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο οι διαστάσεις που έλαβαν οι δηλώσεις Κοντονή, προκαλώντας αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα κόμματα, οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναθεώρηση της στάσης του κι έκδοση του παραπάνω σχολίου, με το οποίο εγκαλούν τον Σταύρο Κοντονή για το γεγονός ότι με τις δηλώσεις του αντικειμενικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πολιτικού αντιπάλου του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επεσήμανε: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Όπως επεσήμανε, «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Κοντονής είπε ότι ανακύπτουν πολιτικές ευθύνες για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λόγω ορισμένων εξ αυτών, δεν θα επιβληθούν κάποιες ποινές στους καταδικασμένους για την δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ουσιαστικά ανέφερε ότι η απομάκρυνση του απο το Υπ. Δικαιοσύνης σχετίζεται με τις εν λόγω αντιρρήσεις του, ενόψει της κατάληξης κρίσιμων δικαστικών διαδικασιών, όπως αυτή για την Χρυσή Αυγή και η διερεύνηση των ευθυνών για την φονική φωτιά στο Μάτι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...