14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 απέναντι στο κρεσέντο καταστολής, απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Ημερομηνία:

Για το όργιο αστυνομικής καταστολής αλλά και τις δεκάδες συλλήψεις στο σωρό τοποθετήθηκαν τα τρια κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και βάζοντας στο κάδρο τον κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα.

Για όλα όσα συμβαίνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα Εξάρχεια και ευρύτερα στην Αθήνα τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις τους τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ζητώντας να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη»

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη. Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες ακόμα και ατομικά να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι ως ένδειξη τιμής και μνήμης» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Το κρεσέντο καταστολής κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβουλών και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό.  Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα».

«Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται»

Σε δήλωση του για το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:

«Από το πρωί αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, αιρετών στην τοπική διοίκηση, συνδικάτων, μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών κ.λπ., τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσέρχονται στον χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι. Απέναντι σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, παρεμπόδιση και προσαγωγές.

Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία.

Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου».

«Η χουντική καταστολή της Κυβέρνησης προσβάλει τη μνήμη του Αλέξανδρου»

«Τα όσα παρακολουθούμε από το πρωί με τις αναίτιες προσαγωγές πολιτών, την βία και την καταστολή, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη μάζευαν τα λουλούδια που αφήνονταν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα τσάκιζαν, αποδεικνύουν τον μοναδικό σκοπό της Κυβέρνησης μέσα από την απαγόρευση και τις χουντικές πρακτικές να προσβάλουν το νεκρό και την συλλογική μας μνήμη. Μέχρι και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη προσήγαγαν τα «όργανα της τάξης», τέτοιο το μένος για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το 2008. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να επιτραπεί στον κόσμο να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο. Είναι απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, αυταρχικά και χουντικά τα όσα γίνονται. Η Κυβέρνηση μετατρέπεται καθημερινά σε καθεστώς» σημειώνει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ