14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Ανοίγουν τα σχολείο με μόνα εφόδια απέναντι στην πανδημία ένα παγουρίνο και μία μάσκα

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο άνοιγμα των σχολείων με μόνο εφόδιο “ένα παγουρίνο και μία μάσκα”:

Η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων διαπιστώνει ότι η συνταγή «επιτυχίας» της Υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων είναι προ των πυλών. Μετά από έξι μήνες απρονοησίας και έλλειμμα προγραμματισμού, την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη τα σχολεία ανοίγουν με μόνα εφόδια απέναντι στην πανδημία ένα παγουρίνο και μια μάσκα. Η επικοινωνιακή λογική συνεπικουρούμενη από τα πειθήνια ΜΜΕ είναι για το Υπουργείο Παιδείας πάνω από την λογική της διασφάλισης της υγείας όλων.

Η ρήση «Βλέποντας και κάνοντας» αποκτά άλλο νόημα, όπως η υπέρμετρη υποκρισία και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Οι φωνές της λογικής για μια ακόμη φορά δεν εισακούστηκαν. Ούτε σκέψη για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ούτε λόγος για αναζήτηση αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, ούτε πρόβλεψη για έκτακτη χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό ή το Ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.  Όλα αυτά για την κ. Κεραμέως δεν είναι εξόχως σημαντικά ούτε καν για συζήτηση.

Στα Χανιά με τις δεκάδες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας, με την υπερπληθώρα των μαθητών που θα στοιβάζονται ανά 25 σε αίθουσες μικρότερης χωρητικότητας, με την δεδομένη παλαιότητα αρκετών σχολικών κτιρίων, το πρόβλημα γίνεται αντικειμενικά πιο δύσκολο και αποκτά άλλες διαστάσεις.

Διατηρούμε την ελπίδα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση να διατηρήσουν την ελπίδα ζωντανή και να αντιταχθούν απέναντι σε μια κυβέρνηση που ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ