ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για εκκένωση κατάληψης Rosa Nera: Υπηρετεί την πολιτική που θέλει την πλήρη ξενοδοχοποίηση της Παλιάς Πόλης

Κανένα σχόλιο

“Η επίδειξη αυτή του ωμού αυταρχισμού ήρθε ως συνέχεια της απόφασης της πρυτανείας να παραταθεί η σύμβαση με την εταιρία που θέλει να μετατρέψει το ιστορικό κτήριο της 5ης Μεραρχίας σε ξενοδοχείο.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση καταστολής στο Λόφο Καστέλλι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στη κατάληψη της Rosa Nera και την αναίτια προσαγωγή των πολιτών  που βρέθηκαν εκεί. Η επίδειξη αυτή του ωμού αυταρχισμού ήρθε ως συνέχεια της απόφασης της πρυτανείας να παραταθεί η σύμβαση με την εταιρία που θέλει να μετατρέψει το ιστορικό κτήριο της 5ης Μεραρχίας σε ξενοδοχείο.

"Sponsored links"

Η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής έχει τριπλό στόχο:

α) Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τις πολλαπλές αποτυχίες της στην οικονομία(ύφεση 15%)  ,στην στήριξη της κοινωνίας και των μικρών επιχειρήσεων και  σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

β) Προβάλει τον αυταρχισμό και ως το μοναδικό μέσο διαχείρισης  κάθε προβλήματος και την αστυνομία ως εργαλείο υποταγής κάθε κοινωνικής αντίστασης και εναλλακτικής συλλογικότητας σε όλη τη χώρα.

γ) Υπηρετεί την πολιτική που θέλει την πλήρη ξενοδοχοποίηση της Παλιάς Πόλης, μια πολιτική της οποίας   εμπνευστής είναι ο πρώην πρύτανη κ. Διγαλάκης  και που συνεχίζει δυστυχώς και σήμερα να έχει την στήριξη(;) της πλειοψηφίας της πρυτανικής αρχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων υπενθυμίζει ότι:

  • Το κτήριο είναι ανακηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο νεώτερων χρόνων από το ΚΑΣ.
  • Ο σύλλογος  κατοίκων της Παλιάς Πόλης και άλλοι φορείς, είναι κάθετα αντίθετοι στην ξενοδοχοποίηση.
  • Η υφιστάμενη κατάληψη δεν έχει δώσει κανένα δείγμα όχλησης ή παραβατικότητας.
  • Η συζήτηση για την χρήση του κτηρίου παραμένει ζωντανή ανάμεσα σε όλους τους φορείς της πόλης.

Με βάση τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ζητά με επίταση:

  • Να αποσυρθούν όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας από τον λόφο Καστέλλι.
  • Να αφεθούν όλοι οι προσαχθέντες ελεύθεροι χωρίς διακρίσεις και κατηγορίες.
  • Να ενεργοποιηθεί ο Δήμος , οι φορείς και οι πολίτες των Χανίων στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την αποτροπή ,πρώτα απ’όλα , τουριστικοποίησης του κτηρίου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις