14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Δε συμμετέχουμε μαζικά σε πορεία, παραθέτουμε τις μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Δε συμμετέχει μαζικά στην πορεία της 17 Νοέμβρη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, παραθέτει σε βίντεο μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου:

“Φτάσαμε στην 17 Νοέμβρη ημέρα της 47ης επετείου της μεγαλύτερης εξέγερσης για τη δημοκρατία.

Το παρόν, μας είναι πρωτόγνωρο και δυσβάσταχτο. Κάτω από τις πιεστικές συνθήκες που δημιουργεί η ασφυκτική κατάσταση στη δημόσια υγεία, αποφασίσαμε ότι φέτος μετά από 46 χρόνια στη δια ζώσης παρουσία  μας στις πορείες και στις εκδηλώσεις τιμής, δεν μπορούμε να καλέσουμε τους πολίτες στις εκδηλώσεις. Το αποφασίσαμε εμείς και όχι τα αντισυνταγματικά διατάγματα περί απαγόρευσης των συναθροίσεων που εξέδωσε η αυταρχική κυβέρνηση.

Δεν συμμετέχουμε μαζικά σε πορεία, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε ως αριστεροί και δημοκράτες για να κρατήσουμε τη μνήμη άσβεστη, τους κοινωνικούς αγώνες ζωντανούς.

Επειδή θέλουμε να τιμήσουμε την επέτειο, παραθέτουμε τις μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν. Των ανθρώπων που έχουν κάτι  να προσθέσουν για την εξέγερση, μόνο και μόνο για τη συνέχιση της μνήμης και της ζωντανής ιστορίας του αέναου κινήματος προς την αληθινή δημοκρατία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών.

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ