14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σφοδρή επίθεση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης στο συλλαλητήριο: Εθνικιστικά και αιματολάγνα από άμβωνος και εξέδρας παραληρήματα

Ημερομηνία:

Σε «εθνικιστικά και αιματολάγνα από άμβωνος και εξέδρας παραληρήματα εξελίχθηκε γρήγορα κι αβίαστα η αγάπη για την πατρίδα και τα εθνικά της δίκαια» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η οποία καλεί σε πορεία το απόγευμα, με συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Libertatia, που στεγαζόταν στο διατηρητέο που πυρπολήθηκε χθες.

«Οι δρόμοι της πόλης άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια για να παρελάσουν με κάθε επισημότητα τα τάγματα της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών τους, ο Λευκός Πύργος μετατράπηκε σε κολυμπήθρα για το ξέπλυμα φασιστών, ναζί, μαχαιροβγαλτών, με τις ευλογίες της κοινοβουλευτικής δεξιάς (συμπολιτευόμενης κι αντιπολιτευόμενης), τοπικών αρχόντων και της εκκλησίας σε μία φιέστα κακόγουστου χουντοφολκλόρ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης: Nομιμοποίησε κάθε είδους εθνικισμό

Από την πλευρά της, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης σημειώνει, σε ανακοίνωση, ότι «δεν ήταν μόνο το γεγονός πως το συλλαλητήριο νομιμοποίησε κάθε είδους εθνικισμό με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό ακροδεξιό στρατοκράτη Φράγκο Φραγκούλη, αλλά και την παρουσία των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής που περιορίστηκαν στον χώρο του συλλαλητηρίου, αλλά άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και για πιο επιθετικές δράσεις».

Σύμφωνα με την Αντιεξουσιαστική, «μία χουλιγκάνικη μικροομάδα με φασιστικά χαρακτηριστικά που επικαλούνταν το προσφυγικό και ιστορικό όνομα του ΠΑΟΚ μετατράπηκε με ευκολία σε εθνικιστική συμμορία».

«Αρχικά, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο κουβαλώντας όλες τις ιδεοληπτικές μονομανίες του οπαδισμού με εθνικιστική επένδυση, απομακρύνθηκαν, όμως, επιτυχώς από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που αποτελούσαν την περιφρούρηση του χώρου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν ανεπιτυχώς με τη συγκέντρωση της Καμάρας. Στο τέλος κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Στρατού, προς την κατάληψη Libertatia. Εκεί, προηγουμένως, μία επίσης μικροομάδα νεοναζί και εθνικιστών (Ιδεάπολις, Ιερός Λόχος κ.λπ.) είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με πυρσούς τη Libertatia. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δηλωμένοι νεοναζί ήρθαν να το ολοκληρώσουν οι ίδιοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...