22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σχολεία: Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου

Ημερομηνία:

Άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών.

Για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου συνεδρίασε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Στην τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, συζητήθηκαν όλα τα μέτρα για την ομαλή επανέναρξη και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Μετά από τις διαφοροποιημένες απόψεις που εκφράστηκαν από τους ειδικούς, κατέληξαν στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου , ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για άνοιγμα της Γ’ Λυκείου.

Στη συνέχεια, θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Α’ και Β’ Λυκείου.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων:

  • Τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.
  • Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Μόσιαλος: Πρέπει να «παγώσει» η απόφαση

Ο καθηγητής Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να «παγώσει» την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν έως τις 10 του μήνα δείξουν επιβάρυνση.

Ο Ηλίας Μόσιαλος εκτίμησε ότι «δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο κατά την γνώμη μου. Η απόφαση υπάρχει ως δεδομένη φαντάζομαι με την προϋπόθεση ότι το lockdown που τώρα επεκτάθηκε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε.

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με διαφορετικά δεδομένα. Προφανώς αυτή η εκτίμηση ότι είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων βασίζεται σε μια άλλη εκτίμηση ότι το lockdown, όπως έχει επιβληθεί θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι εάν δεν τα έχει δεν μπορεί να επιμένει κανείς σε μια πολιτική η οποία αντιβαίνει στο τι είναι καλό να γίνει.

Σαρηγιάννης: Πρέπει να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου και όχι στις 11, με δεδομένο ότι δεν θα ανοίξουν μόνο τα σχολεία.

«Ο συνδυασμός λιανεμπορίου –click away και σχολείων είναι προβληματικός, θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων αρχές Φεβρουαρίου» τόνισε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...