Σχολικά βιβλία επί χούντας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέφεραν την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»

Κανένα σχόλιο

Στο σχολικό εγχειρίδιο Γεωγραφίας της Β’ Γυμνασίου που επίσημα εξέδωσε ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων το 1969 αναφέρεται στους χάρτες (σελ.108) ο όρος «Μακεδονία» (χωρίς κανέναν άλλον προσδιορισμό) για την τότε «Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το βιβλίο διδασκόταν τουλάχιστον μέχρι το 1982, με ελάχιστες αλλαγές στην ύλη του και χωρίς να διορθώνεται ο όρος «Μακεδονία». Άρα διδασκόταν στα σχολεία επί χούντας και κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μπορείτε να δείτε όλο το βιβλίο ψηφιακά σε όλες τις σωζόμενες εκδοχές του στο http://e-library.iep.edu.gr/iep/collection/browse/index.html?q=Παπάνης

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις