23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό εκπέμπουν σήμα κινδύνου! Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης φτάνει μέχρι και τα όρια της βιολογικής εξόντωσης των εργαζομένων»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εργοδοτικές αυθαιρεσίες, εξαντλητικά ωράρια, εντατικοποίηση της εργασίας και μειώσεις μισθών!

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο εργασίας για τους ξενοδοχοϋπάλληλους, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, καθώς μεθοδικά και στοχευμένα, ήδη από την αρχή της διακυβέρνησής τους, διέλυσαν τον κόσμο της εργασίας με σειρά αντεργατικών νόμων, όπως η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής από τον εργαζόμενο στον ΟΜΕΔ, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία, οι μειώσεις μισθών, τα οποία επί της ουσίας καταργούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι είναι θύματα αυτού του πλαισίου και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός περνά βαθιά κρίση. Οι καταγγελίες πολλών εργαζόμενων στον τουρισμό έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας με αποκορύφωμα και τη σημερινή ανακοίνωση τουΣωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο έναν δρόμο: Της καταγγελίας στο σωματείο τους τέτοιων περιστατικών και του συλλογικού αγώνα. Τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας θα πρέπει να καταγγέλλονται πάραυτα και ταυτόχρονα να προστατεύεται ο εργαζόμενος από το φόβο της απόλυσης στην περίπτωση καταγγελίας.

Από τη στιγμή που η ΝΔ, ήδη από τον Αύγουστο του 2019, έφερε στη βουλή τους πρώτους αντεργατικούς νόμους, (τροπολογία για την κατάργηση του βάσιμου λόγου των απολύσεων) είμαστε σε ένα συνεχή αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων.

Και ο αγώνας μας δε θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί ο κόσμος της εργασίας.

Κύριοι της ΝΔ, η χώρα μας ήδη πληρώνει την προχειρότητα και τις αντιφατικές αποφάσεις σας στο θέμα του τουρισμού. Την ανικανότητά σας να στηρίξετε ουσιαστικά την εργασία και κατά συνέπεια τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτό. Διότι αυτό δε μπορείς να το πετύχεις με εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια της βιολογικής κατάρρευσης, ούτε με εργαζόμενους οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...