Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου: “Έφτασε ο εφιάλτης των οφειλετών”

Κανένα σχόλιο

Με ανοιχτή επιστολή προς τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης, τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, και τους  Αγροτικούς Φορείς – Οργανώσεις, το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου αναφέρεται στο άνοιγμα των πλειστηριασμών με τον περιορισμό του ορίου των αντικειμενικών αξιών από τις 150.000 στα 100.000 ευρώ τη στιγμή που μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση “προβλέπει ότι θα επιτρέπονται στο εξής οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για τα χρέη των πολιτών προς το κράτος” ενώ τίθεται όριο 2.000 πλειστηριασμών μηνιαίως! Όλα αυτά δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και ένα εφιαλτικό σκηνικό για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Ρεθύμνου ζητά από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων:

“Μην γίνεστε συνυπεύθυνοι με όσους εγκληματούν εις βάρος των πολιτών, αναλάβετε τις ευθύνες σας και όλοι μαζί, ας φροντίσουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που απειλεί την κάθε οικογένεια, αλλά και την κοινωνική συνοχή.”

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

"Sponsored links"

Τι και αν «βγήκαμε» από τα μνημόνια, όπως μας είπαν και πανηγύρισαν εκείνοι που με προσήλωση τα υπηρέτησαν, η φτωχοποίηση και η αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων, συνεχίζονται ακόμα πιο έντονα και μάλιστα μέσα από διαδικασίες που θα τις ζήλευαν οι χειρότεροι δυνάστες των λαών.

Οι «μεταμνημονιακοί» πλειστηριασμοί μετά και το πέρας του Αυγούστου είναι σίγουρο ότι προκαλούν ΣΟΚ, αφού μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός έχουν μπει στην λίστα 2.500 ακίνητα. Χωρίς καμία προϋπόθεση και έλεγχο, οι αντικειμενικές αξίες, ακόμα και κατοικιών, στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών από τις 150.000 ευρώ έπεσαν στις 100.000 και είναι θέμα χρόνου το πότε θα σπάσει και αυτό το όριο.

Κυβέρνηση, τράπεζες και δανειστές, έχουν συμφωνήσει σε αυτό το πλάνο  και σύμφωνα με την οδηγία από την Φραγκφούρτη, αναμένονται το ελάχιστο 2.000 πλειστηριασμών κάθε μήνα, ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν ξεπουλήσει την πλειοψηφία των κόκκινων δανείων.

Η κυβέρνηση ψήφισε και τώρα την εφαρμόζει μία ακόμη βασική μνημονιακή δέσμευση, που προβλέπει ότι θα επιτρέπονται στο εξής οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για τα χρέη των πολιτών προς το κράτος (εφορίες – ασφαλιστικά ταμεία). Με άλλα λόγια το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να βγάζει μαζικά στο σφυρί κινητά και ακίνητα οφειλετών για χρέη από 500 ευρώ και άνω.

Πολύ χειρότερα κάνει  τα πράγματα και ο τρόπος υπολογισμού της τιμής των ακινήτων. Η τιμή της πρώτης προσφοράς θα είναι η εμπορική τους αξία, όπως θα προσδιορίζεται από ιδιώτες εκτιμητές. Στη συνέχεια όμως, αν δύο πλειστηριασμοί κριθούν άγονοι, τα ακίνητα θα μπορούν να εκπλειστηριάζονται και σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής, δηλαδή ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα  ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες αυξήθηκαν και αγγίζουν το 102 δις ευρώ. Οι οφειλέτες είναι περίπου στα 4 εκατ. δηλαδή το σύνολο σχεδόν των οικογενειών, εκ των οποίων οι μισοί απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι άλλοι μισοί με κατασχέσεις.

Ωστόσο τα ερώτημα παραμένουν:

– Γιατί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως πρόβλεψη για εκείνους που αδυνατούν πραγματικά να αποπληρώσουν τα δάνεια τους;

– Σε ποια χέρια (ντόπια ή ξένα…) θα καταλήξει όλη αυτή περιουσία και γιατί δεν διαφυλάσσετε ακόμα και το εθνικό συμφέρον;

"Sponsored links"

– Σε αυτές τις απαράδεκτες, απάνθρωπες, αντισυνταγματικές και με ανεξέλεγκτες συνέπειες διαδικασίες, δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος φορέας να υπερασπιστεί τον πολίτη; Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι & Περιφέρειες), Συλλογικότητες όπως τα Επιμελητήρια, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και κάθε μορφή Οργανώσεως, ποια η θέση σας, τι θα πράξετε, θα αντιδράσετε; Θα σταθείτε δίπλα στον πολίτη που καθημερινά τον συναντάτε και τον αφουγκράζεστε; Θα ακολουθήσετε στον κατήφορο τους πολιτικούς απατεώνες, που υπηρετούν μόνο τα ντόπια και ξένα συμφέροντα και θυμούνται τον πολίτη κάθε 4 χρόνια, ή θα κοιτάξετε ντόμπρα και πρόθυμα στα μάτια τα μέλη σας και ψηφοφόρους σας;

Έχετε όλοι πρωτίστως ανθρώπινη-ηθική υποχρέωση και δευτερευόντως πολιτική, συναδελφική και κοινωνική, αψηφώντας τις απειλές και τους εκφοβισμούς, όχι μόνο να συμπαρασταθείτε στους αδύναμους πολίτες, αλλά και να αναλάβετε πρωτοβουλίες τέτοιες ώστε να μην επιτρέψετε να βιώσουμε ως έθνος καταστάσεις περασμένων δεκαετιών και να απαιτήσετε από τους κυβερνόντες να μην υλοποιήσουν αυτό το εθνοκτόνο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πρέπει όλοι σας άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση να συναποφασίσετε και να ενημερώσετε δημόσια για τις θέσεις, τις προθέσεις και τις ενέργειες σας προς αυτή την κατεύθυνση. Αν επιτρέψετε να ολοκληρωθεί αυτός ο αρμαγεδώνας λεηλασίας της περιουσίας των Ελλήνων, αναλογιστείτε το πως θα είναι αύριο οι τοπικές κοινωνίες, τι προβλήματα θα ανακύψουν και τι όγκος αναγκών θα δημιουργηθεί, ποιος και πως θα τις αντιμετωπίσει;

Μην γίνεστε συνυπεύθυνοι με όσους εγκληματούν εις βάρος των πολιτών, αναλάβετε τις ευθύνες σας και όλοι μαζί, ας φροντίσουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που απειλεί την κάθε οικογένεια, αλλά και την κοινωνική συνοχή.

Με τέτοιους πολιτικούς και τέτοιες πολιτικές, το αύριο ΟΛΩΝ μας είναι αβέβαιο και μόνο με την αλληλοβοήθεια και τη συστράτευση στο δίκαιο και στο λογικό μπορούμε να συνεχίζουμε να ελπίζουμε στον άνθρωπο, στην οικογένεια και στην πατρίδα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις