18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Εδώ και τώρα, έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ και επίδομα ανεργίας μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Επισιτισμού και στα Χανιά, με κινητοποιήσεις του διεκδικεί μεταξύ άλλων και 600 ευρώ έκτακτο βοήθημα σε κάθε εργαζόμενου του κλάδου, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, και υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020.

Πιο αναλυτικα, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο αναφέρει:

Εδώ και τώρα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ

600 ευρώ

Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας

  • Χιλιάδες άνεργοι που εργάζονταν σε επισιτιστικά μαγαζιά είναι χωρίς εισόδημα για μήνες.
  • Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης που έδιναν σε ορισμένους εποχικούς το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ τελείωσαν τον Οκτώβρη.
  • Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε….
  • Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.
  • Στους χώρους δουλειάς που παραμένουν σε λειτουργία, η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάει κόκκινο ,ενώ τα μέτρα προστασίας είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα, την ίδια ώρα η πανδημία θερίζει. Την ίδια ανασφάλεια βιώνουμε όλοι όσοι ακούμε εμβόλια και εμβόλια δεν θα δούμε για πολλούς ακόμη μήνες.

Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη οφείλουμε όλοι,  σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που δεν σταμάτησε ποτέ!

Ιδιαίτερα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εποχή που η αναλγησία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, το βάρος πέφτει στα σωματεία μας.

Με όπλο την αλληλεγγύη μας θα δώσουμε ξανά τη μάχη να μη μείνει κανείς αβοήθητος, αλλά δεν αρκεί.

Η διεκδίκηση από τον πλούτο που μας κλέψανε για να επιβιώσουμε, χρειάζεται να γίνει πιο ισχυρή, πιο μαζική, αδιάλλακτη.

Γι’ αυτό τα σωματεία του κλάδου που υπογράψαμε τα υπομνήματα του Απρίλη και του Ιούνη του 2020 απαιτώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, ζητούμε να καταβληθεί άμεσα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 600 ΕΥΡΩ σε κάθε άνεργο του κλάδου

Κάθε κλάδος έχει συμφέρον να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό. Σε κάθε κλάδο έχουμε άνεργους, μισοαπασχολούμενους. Όλες οι εργατικές οικογένειες αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει τα πάντα για τη μεγαλοεργοδοσία. Αυτή που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊου στους χώρους δουλειάς. Που «κλείδωσε» τα σεντούκια της, χωρίς να δώσει δεκάρα από τα κέρδη που συσσώρευσε τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε αίτημα, κάθε κινητοποίηση, κάθε σωματείου, κάθε κλάδου αποτελεί στοιχείο ελπίδας και αισιοδοξίας για την εργατική τάξη. Πολλαπλασιάζει την ενότητα μας ενάντια σε όσους επιδιώκουν να μας έχουν απομονωμένους, μόνους, αδύναμους απέναντι στον κοινό εχθρό. Τους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους.

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανιών συμπορεύεται με δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου σε όλη την χώρα και καλεί τα σωματεία που έχουν εποχιακά εργαζομένους στον Νομό Χανίων σε συμπόρευση, ώστε κάθε συνάδελφος να έχει εισόδημα και μέτρα προστασίας της ζωής του!

"google ad"

Καλούμε τα σωματεία που έχουν εποχιακά εργαζομένους στον Νομό Χανίων, τους συνάδελφους στα Ξενοδοχεία, στο Αεροδρόμιο, στα τουριστικά γραφεία, το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου σε :

  • Kοινή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ώστε να αναδειχτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχιακά εργαζόμενοι.
  • Την Πέμπτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων «ψέλνουμε» τα Αγωνιστικά Κάλαντα στο Δημαρχείο Χανίων στις 12:00 μ.μ. και καταθέτουμε υπόμνημα με τα αιτήματα μας ,τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση, γιατί κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Όπως άλλωστε κάνουμε και από την αρχή της πανδημίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας:

  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020
  • χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί
  • και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους.
  • Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας,
  • στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Υπογραφή ΣΣΕ με 5νθημερο 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.
  • Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.
  • Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.
  • Μονιμοποίηση του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ