Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων αναφέρεται στις εξελίξεις αλλά και στις εξαγγελίες που έγιναν από την κυβέρνηση:

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε σχέση με τις εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργείων τονίζουμε  ότι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις είναι απαραίτητα βασική  προϋπόθεση για τα αντισταθμιστικά μέτρα και επίσης απαραίτητα βασική προϋπόθεση για την χρηματοδότηση τους.

Ακόμα  η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων για όλο το διάστημα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το διάστημα από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου διάστημα  που αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων είναι στην σωστή κατεύθυνση. Μέτρα για τους ανέργους και παράταση καταβολής τακτικής επιδότηση δύο επιπλέων μηνών .

"Sponsored links"

Στο σωστό δρόμο είναι επίσης η διορθωτική απόφαση που προκύπτει και αφορά τους ανέργους (3μηνη ισχύς  αναδρομικά) μετά από την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού μέσω του Προέδρου της κο Γεώργιο Χότζογλου στον Υπουργό Τουρισμού κο Χάρη Θεοχάρη ο οποίος πήρε πάνω του την παραπάνω τροποποίηση – βελτίωση προκειμένου να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Θέλουμε δε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα προκειμένου να συμπεριληφθούν στην ίδια τροποποίηση και όσοι εποχικά ξενοδοχοϋπάλληλοι δούλεψαν για 1η φορά και ως εκ τούτου δεν είχαν λάβει καθόλου ταμείο ανεργίας όπως επίσης όσων των ταμείο έληξε πριν τις 30 Δεκεμβρίου 2019  πράγμα που μας υποχρεώνει να πούμε να το λάβουν όλοι ανεξαιρέτως οι επιδοτούμενοι άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Αναφέρουμε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι που εργάζονται στα ξενοδοχεία πόλεως να μην είναι υποχρεωμένοι να εκθέτουν τους εαυτούς τους στην πανδημία. Τα όποια μέτρα λαμβάνονται για αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν καταρχήν μέριμνα σχετικά με την υγεία των εργαζομένων  συνδυαστικά διασφαλίζοντας το εισόδημα τους .

Για τους εποχικά εργαζόμενους ζητούμε  μέτρα στήριξης της απασχόλησης και να πραγματοποιηθούν  όλες οι επαναπροσλήψεις όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ,να  μην χαθούν θέσεις εργασίας και να διασφαλιστεί το χρονικό όριο που προϋποθέτει το επόμενο ταμείο ανεργίας. Σε κάθε περίπτωση να   λαμβάνονται όλα τα προληπτικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Συνιστούμε ψυχραιμία και ατομική υπευθυνότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Μένουμε σπίτι – Προέχει η ανθρώπινη ζωή!!!»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις