Σύγχρονη τεχνολογία για την καλύτερη αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Κανένα σχόλιο

Ένα νέο σχέδιο δράσης ξεκινά προς υλοποίηση η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου προκειμένου η πόλη  να οχυρωθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.
Η συγκεκριμένη δράση για την «Ανάλυση – Χαρτογράφηση Κινδύνου & Επεξεργασία Χαρτογραφήσεων»,αποτελεί μέρος του προγράμματος«Πρόληψη και διαχείριση φυσικών κινδύνων» στο οποίο ο Δήμος είναι επικεφαλής εταίρος και συντονιστής του Εταιρικού Σχήματος που αποτελείται εκτός του Δήμου Ηρακλείου από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, τον Δήμο Αραδίππου της Κύπρου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου «Αφροδίτη» της Κύπρου στο πλαίσιο της Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013».  .

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου είναι 800.000,00€, από τον οποίο ο Δήμος Ηρακλείου χρηματοδοτείται κατά 100% με το ποσό των 280.000,00€.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

"Sponsored links"

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης υπέγραψε την πρώτη σύμβαση για το σκοπό αυτό, προϋπολογισμού 23 χιλ ευρώ παρουσία και του Αντιδημάρχου Γιώργου Αεράκη τονίζοντας ότι, μια από τις βασικές υποχρεώσεις  της Δημοτικής Αρχής είναι να λαμβάνει και ειδική μέριμνα για την ασφάλεια των δημοτών σε περίπτωση επικίνδυνων φαινομένων και αυτό μπορεί να επιτευχθεί χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία για την  καλύτερη προετοιμασία των υπηρεσιών μέσω της καταγραφής ,επεξεργασίας και αξιοποίησης όλων επιστημονικών στοιχείων.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του portal του Δήμου για όλους τους πολίτες. Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να πληροφορούνται

αναλυτικά τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Επίσης θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες αλλά και τις υπηρεσίες (πυροσβεστική ,ΕΛΑΣ ,ΕΚΑΒ κλπ) η πληροφορία που αφορά την αντιμετώπιση των κινδύνων. Συγκεκριμένα θέσεις δεξαμενών νερού ,σημεία συγκέντρωσης και περίθαλψης πληθυσμού, ανάγλυφο χάρτη για την αντιμετώπιση τσουνάμι ,περιοχές επικινδυνότητας πυρκαγιάς μονοπάτια και οδούς πρόσβασης ,πυροσβεστικοί κρουνοί και άλλα στοιχεία την «επεξεργασία χαρτογραφήσεων» για:

• τη δημιουργία νέων στοιχείων και την παραγωγή χαρτών συμβατών και με GPS με σκοπό την πρόληψη και τη διαχείριση σε κατάσταση εκδήλωσης φυσικών κινδύνων

• τη συμπλήρωση υφιστάμενων βάσεων δεδομένων που αξιοποιούνται σε γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα (GIS) και τη βελτίωση των χαρτογραφικών εργαλείων που αξιοποιούνται στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

1. την «ανάλυση – χαρτογράφηση κινδύνου» για:

"Sponsored links"

• το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης «Ξενοκράτης» στο νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Ηρακλείου (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις