27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα αναζητείται για άγρια επίθεση σε μετανάστες;

Ημερομηνία:

Για δολοφονική επίθεση σε βάρος τριών Πακιστανών στην Ιεράπετρα κατηγορούνται δέκα άνδρες, ένα εκ των οποίων, ο οποίος και αναζητείται είναι σύζυγος υποψήφιας βουλευτού με τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο iefimerida.gr.  Να σημειώσουμε ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε μια σύλληψηΗ άγρια επίθεση εναντίον των μεταναστών, σημειώθηκε στην Βαϊνιά και αποτέλεσμα είχε το σοβαρό τραυματισμό των Πακιστανών και την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας ακόμα να συνέλθει από το τυφλό χτύπημα βίας εναντίον των τριών αλλοδαπών ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ρατσιστικό υπόβαθρο της επίθεσης και μάλιστα οι μαρτυρίες των θυμάτων αποκαλύπτουν πως η ομάδα των δραστών τους επιτέθηκε απρόκλητα, μόνο και μόνο λόγω εθνικότητας. Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία καθώς είναι το τρίτο που καταγράφεται στην ευρύτερη περιοχή ενώ την ίδια ώρα η τοπική ΕΛΑΣ τρομάζει στο ενδεχόμενο να ανοίξει ένας ανεξέλεγκτος κύκλος ρατσιστικής βίας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν δώσει εντολή για ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών που προχθες τα ξημερώματα επιτέθηκαν σε βάρος των τριών αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν. Στόχος της αστυνομίας είναι να κλείσει άμεσα η υπόθεση και να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Το περιστατικό καταδικάζουν τοπικοί φορείς και αρχές .

ΣΥΡΙΖΑ
Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας, εναντίων μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο. Την στιγμή που ολόκληρος ο Ιεραπετρίτικος λαός ενωμένος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, κάποιοι θεωρούν ως μόνο τους καθήκον να κυνηγούν ανυπεράσπιστους μετανάστες.

Η κοινωνία μας αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είναι ενωμένη. Δεν χρειαζόμαστε προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας ενημερωθήκαμε ότι έγινε οργανωμένη επίθεση σε μετανάστες στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική δράση οργανώσεων ναζιστικών ομάδων και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό φαινόμενο στον τόπο μας.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους συμμετέχουν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες. Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους υπεύθυνους του ρατσιστικού δηλητηρίου στον τόπο μας. Η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και την πραγματική δημοκρατία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...