15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σύλλογος Γυναικών Χανίων: Ρατσιστική η συγκέντρωση στη Σούδα παρά τα όποια ‘’φτιασιδώματα’’

Ημερομηνία:

Ρατσιστικές είναι οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Σούδα και Ηράκλειο για το ζήτημα της μεταφοράς προσφύγων από τη Λιβύη στη Σούδα. Αυτό τόνισε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καταδικάζει τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται αυτές τις μέρες από “ανώνυμους” – επώνυμους οργανωτές, με αφορμή τη δήλωση κυβερνητικού στελέχους ότι η Σούδα θα είναι ένα από τα προσφερόμενα λιμάνια ώστε να καταπλέουν πρόσφυγες οι οποίοι θα διασώζονται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα της Κρήτης με τη Λιβύη, η οποία σπαράζεται από εμφύλιο πόλεμο. Πρόκειται για συγκεντρώσεις των οποίων η βάση, παρά τα όποια ‘’φτιασιδώματα’’, είναι ρατσιστική και στοχεύει τον ‘’λαθρομετανάστη”, κρύβοντας τον πραγματικό μας αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις κυβερνήσεις, διαχρονικά, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Για εμάς, τις γυναίκες του Γυναικείου Ριζοσπαστικού Κινήματος, αντίπαλοι δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων,  αλλά όλοι αυτοί οι οποίοι φτωχοποίησαν και συνεχίζουν να φτωχοποιούν το λαό τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, ενώ εξασφαλίζουν νέα πεδία κερδοφορίας, νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, σε τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους, μεγαλέμπορους και διάφορους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Αντίπαλοί μας είναι αυτοί οι οποίοι εμπορευματοποίησαν και συνεχίζουν να   εμπορευματοποιούν την Υγεία, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ακόμα και σε ομαδικούς τάφους, όπως στις ΗΠΑ.

Αντίπαλοί μας είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις  οι οποίες  μετατρέπουν τη χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, με τη Σούδα να έχει εξέχοντα ρόλο. Αντίπαλοί μας είναι αυτοί οι οποίοι δεν διστάζουν να παζαρεύουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με την Τουρκία και να μας εμπλέκουν πιο βαθιά στα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Αντίπαλος μας δεν είναι οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, που εγκλωβίζονται στην χώρα μας λόγω της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, της συνθήκης Σέγκεν, του κανονισμού του Δουβλίνου. Αυτές οι συμφωνίες με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο και της προηγούμενης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπουν την χώρα μας σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών. Εξειδίκευση αυτών των συμφωνιών είναι το αντιδραστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 8 Μαΐου στην Βουλή, που προωθεί την δημιουργία κέντρων φυλακών της ΕΕ τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ποδοπατά τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, εγκλωβιζοντας τους στην χώρα.

Για όλα αυτά κουβέντα δεν βγάζουν οι «ανώνυμοι» οργανωτές. Πουθενά δεν αναφέρουν ότι εν μέσω πανδημίας ανακοινώθηκε η έναρξη της ευρωΝΑΤΟϊκής ναυτικής επιχείρησης “IRINI” με πρόσχημα το εμπάργκο όπλων προς την Λιβύη. Σε κανένα «ανώνυμο» κάλεσμα δεν αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την επιχείρηση με τη διάθεση μιας φρεγάτας του Π.Ν. αλλά και του λιμανιού της Σούδας. Καμία αναφορά δεν γίνεται  για την συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που στέλνουν προσωπικό του ελληνικού στρατού στο Μάλι, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στην Σαουδική Αραβία.

Απάντηση σε όλα αυτά είναι να μπουν μαχητικά στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία. Ενισχύοντας τα σωματεία, τη συλλογική δράση μέσα από τους Συλλόγους Γυναικών μπορούμε να αλλάξουμε και να αντιστρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς. Να κηρύξουμε το δικό μας πόλεμο σ’ αυτούς που σπέρνουν τους πολέμους και την προσφυγιά, τη γενικευμένη ανασφάλεια, την εκμετάλλευση και καταπίεση.

Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό και διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το αντιδραστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που μετατρέπει την χώρα μας σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών.
  • Κατάργηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μην γίνουν άλλα.
  • Να μεταφερθούν οι εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική χώρα, σε δημόσιους, ανοιχτούς, αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια με γρήγορες διαδικασίες στη χώρα προορισμού τους.
  • Να καταγγελθεί η Ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...