22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σύμβουλος του Podemos ο Πικετί

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής του Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς Πάμπλο Ιγκλέσιας στρατολόγησε τον γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί στην εκστρατεία του κατά της λιτότητας στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας τη «δειλή πολιτική» του Φρανσουά Ολάντ που, σύμφωνα με τον ίδιο, εξυπηρετεί την άκρα δεξιά

Ο Τομά Πικετί, συγγραφέας του διεθνούς μπεστ-σέλερ «Το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα», θα συμβουλεύει επισήμως το Podemos και τον Ιγκλέσιας, υποψήφιο στις εκλογές του Δεκεμβρίου για τη θέση του πρωθυπουργού, ανακοίνωσαν οι δύο άντρες στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Ο Πικετί και ο Ιγκλέσιας θα εργαστούν «σε ολοκληρωμένο σχέδιο αγώνα εναντίον της φτώχειας» στην Ισπανία, δήλωσε ο Νάτσο Άλβαρεθ, οικονομολόγος του Podemos.

«Έχουμε ανάγκη από νέες πολιτικές δυνάμεις για να αλλάξουμε τη συνολική πλειοψηφία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τομά Πικετί, ο οποίος είχε ήδη συναντηθεί με τον Π. Ιγκλέσιας τον Ιανουάριο στη Μαδρίτη.

Ο οικονομολόγος επανέλαβε τις επικρίσεις του για το νέο σχέδιο αρωγής και λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα υποστήριξε την ιδέα δημιουργίας κοινοβουλίου της ευρωζώνης που προωθείται από τον Φ. Ολάντ.

«Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές», υπογράμμισε ο Π. Ιγκλέσιας, στον οποίο δημοσκοπήσεις δίνουν 15% της πρόθεσης ψήφου και τον φέρουν πίσω από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP, 28%) και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE, 24,9%).

«Θέλουμε να καθίσουμε μαζί με όλους, και ιδιαίτερα με εκείνους που έρχονται από τη σοσιαλιστική οικογένεια και δεν συμφωνούν αυτά τα τελευταία χρόνια με τους προσανατολισμούς της οικογένειας», πρόσθεσε την επομένη μιας πρώτης συνάντησης με «αντάρτες» βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος, αφού προηγουμένως προγευμάτισε με τον συνήθη γάλλο υποστηρικτή του, τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (Κόμμα της Αριστεράς).

«Υποστηρίξαμε τον Τζέρεμι Κόρμπιν ελπίζοντας ότι θα κερδίσει τις προκριματικές εκλογές του Εργατικού Κόμματος στη Βρεανία», συνέχισε ο πρώην καθηγητής Πολιτικών Επιστημών.

Ο Ιγκλέσιας εξέφρασε την «αισιοδοξία» του για τις προσπάθειές του να «ρίξει γέφυρες» προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Η εναλλακτική ονομάζεται στη Γαλλία Εθνικό Μέτωπο (σ.σ.: το κόμμα της άκρας δεξιάς). Δεν το θέλουμε αυτό. Πιστεύουμε ότι η δειλή πολιτική του προέδρου Φρανσουά Ολάντ διευκολύνει τα πράγματα για το Εθνικό Μέτωπο».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...