Σύμμαχος στη μάχη κατά του AIDS, το κεντρί της μέλισσας

Κανένα σχόλιο

Το δηλητήριο που έχει το κεντρί της μέλισσας περιέχει μελιττίνη, μία ισχυρή τοξίνη, η οποία σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο ενάντια στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, τα Νανοσωματίδια της μελιττίνης μπορούν να καταστρέψουν τον HIV χωρίς να βλάψουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός τζελ ικανού να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού HIV.
Η μελιττίνη καταστρέφει το εξωτερικό περίβλημα του HIV, αλλά και άλλων ιών κι έτσι η χορήγηση της ουσίας σε αρκετά μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη σε τέτοιους ιούς.
Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα νανοσωματίδια που είναι φορτωμένα με μελιττίνη δεν βλάπτουν τα γύρω κύτταρα αλλά στοχεύουν απευθείας στον HIV, ενώ προκειμένου, να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλούς χορήγησης της τοξίνης, οι ερευνητές προσέθεσαν στην επιφάνεια των νανοσωματιδίων «προφυλακτήρες» έτσι ώστε όταν έρχονται σε επαφή με τα φυσιολογικά κύτταρα , τα νανοσωματίδια να αναπηδούν αντί να προσκολλώνται.
Ενώ τα περισσότερα φάρμακα ενάντια στον HIV λειτουργούν αναστέλλοντας την ικανότητα του ιού να πολλαπλασιάζεται, τα νανοσωματίδια μελιττίνης είναι ικανά να επιτεθούν στο ζωτικό μέρος της δομής του ιού, δίνοντάς του ένα καίριο χτύπημα.

Πηγή: iefimerida.gr

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις