Σύσταση βρετανικών αρχών για εμβόλιο Pfizer: Όσοι έχουν σημαντικό ιστορικο αλλεργιών ας μην το κάνουν

Κανένα σχόλιο

Προειδοποίηση πως όσοι πολίτες έχουν «σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων» δεν θα πρέπει να κάνουν το νέο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για τον κορονοϊό, εξέδωσαν οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας, καθώς υπό έρευνα βρίσκονται δύο διαφορετικές ανεπιθύμητες παρενέργειες κατά την πρώτη ημέρα του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα.

Ο καθηγητής Stephen Powis, διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, δήλωσε ότι οι υγειονομικές αρχές ακολουθούν σύσταση του Ρυθμιστικού Οργανισμού Ιατρικών και Προϊόντων Υγείας, της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής.

«Όπως συμβαίνει συχνά με τα νέα εμβόλια, ο Οργανισμός συστήνει, σε εθελοντική βάση, ο πολίτες με σοβαρό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων να μην εμβολιαστούν, μετά από δύο περιστατικά που εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση» αναφέρει ο Πόουις σε δήλωσή του. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι και οι δύο αναρρώνουν ικανοποιητικά.

"Sponsored links"

Η Dr June Raine, επικεφαλής του Βρετανικού ΕΟΦ δήλωσε: «Το βράδυ της Τρίτης ενημερωθήκαμε για δυο περιπτώσεις που παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Γνωρίζουμε από τις εκτεταμένες κλινικές δομικές ότι κάτι τέτοιο δεν είχε αναφερθεί αλλά πλέον με αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων που επιλέχθηκαν πρώτες».

tvxs.gr

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις