Σ. Βαρδάκης: Να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Tην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την Κρήτη ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την επιστολή της διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ  προς τον Υπουργό.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην επιστολή της η διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, με αφορμή την Κ.Υ.Α 568/2019, το Μεταφορικό Ισοδύναμο άρχισε να εφαρμόζεται και στις νησιωτικές επιχειρήσεις. Δεν συμπεριλήφθηκε η Κρήτη αρχικώς, εκτός της Γαύδου και της Χρυσής.

Μετά όμως από προσπάθειες των τοπικών επιμελητηρίων, σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης ηγεσίας Υπουργείου Ναυτιλίας,  συμπεριλήφθηκαν αρχικώς κάποιες δραστηριότητες επιχειρήσεων, ενώ υπήρξε σχεδιασμός από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ενταχθούν και άλλες δραστηριότητες σταδιακά.

"Sponsored links"

Στην παρούσα φάση του προγράμματος εντοπίζεται πρόβλημα, στο ότι ενώ έχει ανοίξει το σύστημα για να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα δεν έχει ανοίξει ακόμα η αίτηση χρηματοδότησης.

Δηλαδή δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αιτήματα για να υποβάλουν δαπάνες (φορτωτικές) μέσω του πληροφοριακού και να χρηματοδοτούνται.

Ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχει τροποποιηθεί η παραπάνω ΚΥΑ που να συμπεριλαμβάνει και τις επιχειρήσεις της Κρήτης.

Ο κ. Βαρδάκης με την αναφορά του, ζητά από το Υπουργείο να εξετασθούν  και να ληφθούν υπόψιν οι επισημάνσεις του ΟΕΕ/ΤΑΚ για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος και για την Κρήτη.

Το μέτρο  του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι αίτημα δεκαετιών. Το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) που θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις είναι ενίσχυση για την ανταγωνιστικότητα της δυναμικής περιφερειακής οικονομίας της Κρήτης, με πολλαπλά έμμεσα και άμεσα οφέλη για την εθνική και περιφερειακή οικονομία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις