Σ. Κουβελάκης: “Το να παρουσιάζεται η ήττα ως “επιτυχία” είναι πολύ χειρότερο”

Κανένα σχόλιο

Άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός φιλόσοφος, καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας βιβλίων και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Κουβελάκης εκφράζει την εκτίμησή του ότι η Συμφωνία του Eurogroup αποτελεί ήττα και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα. Όμως, ακόμα χειρότερο για τον Σ. Κουβελάκη είναι η παρουσίαση της ήττας ως επιτυχία, αφού νομιμοποιεί και ετοιμάζει το έδαφος “για επόμενες, οριστικού χαρακτήρα ήττες”.

Πιο αναλυτικά, σε δήλωση που ανέρτησε στο διαδίκτυο, σημειώνει τα εξής:

Το ότι η συμφωνία στο Eurogroup αποτελεί ήττα, και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα, είναι προφανές, και δεν υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρός αναλυτής διεθνώς, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, που να μην βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε σε όλα τα βασικά σημεία στις απαιτήσεις των δανειστών.

"Sponsored links"

Το να παρουσιάζεται όμως μια ήττα ως “επιτυχία”, που επιβεβαιώνει ότι η “Ευρώπη είναι πεδίο διαπραγμάτευσης”,που “αφήνει πίσω την Τροϊκα και τα Μνημόνια” και άλλα παρόμοια, είναι πολύ χειρότερο. Διότι αφενός καθιστά τον κυβερνητικό και επίσημο λόγο μια εκδοχή “ξύλινης γλώσσας”, που απλώς καλείται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων την οποιδήποτε απόφαση βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, και αφετέρου προετοιμάζει με μαθηματική ακρίβεια το έδαφος για επόμενες, και οριστικού χαρακτήρα ήττες, διότι διαλύει τα ίδια τα κριτήρια που διαχωρίζουν την επιτυχία από την αναδίπλωση.

Για να το πω καταφεύγοντας σε ένα γνωστό στους αριστερούς ιστορικό προηγούμενο, εάν το Μπρεστ-Λιτόφσκ είχε ανακηρυθχθεί σε “νίκη” δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είχε ηττηθει η επανάσταση.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις