16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σ. Ρίζος για ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: «Μας κοροϊδεύουν αναζητώντας ένα φύλλο συκής για να αποκρύψουν την στήριξη τους στην κυβέρνηση»

Ημερομηνία:

Απέναντι από το ψήφισμα που προέκυψε μετά από πολύωρη διαδικασία στέκεται η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά». Με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σεραφείμ Ρίζος αναφέρει τα εξής:

Η θέση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, της 9/9/20, όπως αυτή εκφράζεται με το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε μετά από πολύωρη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 9/9/20, αποτελεί μια έμμεση στήριξη στις ενέργειες της συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η άρνηση να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα η εναντίωση του δημοτικού συμβουλίου στην ξενοδοχοποίηση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι αποτελεί μια σιωπηρή αποδοχή των τετελεσμένων που έχει δημιουργήσει η σύμβαση με την Belvedere και η επέμβαση των ΜΑΤ. Έτσι η έκφραση της θέλησης του οργάνου για να παραμείνει  δημόσιος ο χαρακτήρας του χώρου καταλήγει ένα κενό γράμμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόταση του δημάρχου για μετατροπή του  χώρου σε δημοτική βιβλιοθήκη. Πρόκειται για ένα πυροτέχνημα, για ένα πουκάμισο αδειανό. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο, θα ισχύσει εφόσον «δεν τελεσφορήσει η επένδυση». Με άλλα λόγια και ο δήμαρχος αναγνωρίζει την προτεραιότητα της επένδυσης.

Μας κοροϊδεύουν αναζητώντας ένα φύλλο συκής για να αποκρύψουν την στήριξη τους στην κυβέρνηση. Υπάκουσαν όλοι στη γραμμή του αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή που έκλεισε τη σύσκεψη των επικεφαλής στις 8/9 λέγοντας ότι «να προσέξουμε να μη διαρραγούν οι σχέσεις με το Πολυτεχνείο».  Με άλλα λόγια τώρα γίνονται μπίζνες και αυτό προέχει.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι όλοι λίγο ως πολύ, πέρα από τις υπερφίαλες κραυγές για αλλαγή της εικόνας της πόλης και άλλες αντίστοιχες ανοησίες, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι μπορεί και η επένδυση να μην «τελεσφορήσει». Με άλλα λόγια ο επενδυτής «να μας την κάνει» διεκδικώντας και την αποζημίωση. Προτάσεις τέτοιου τύπου έρχονται να προφυλάξουν από πιθανή μελλοντική κατηγορία για συνενοχή σε κατασπατάληση χρημάτων του δημοσίου.

Με τη στάση τους αποσκοπούν στο να διασπάσουν τον κόσμο που αγωνίζεται για τον τελευταίο ελεύθερο δημόσιο χώρο που έχει απομείνει στα Χανιά. Η αναζήτηση των όποιων θεσμικών λύσεων είναι ισχυρή μόνο αν βασίζεται σε ένα πολύ ισχυρό, ανοιχτό, δημοκρατικό κίνημα υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...