20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σ. Τσιόρδας: “Σπάνιο φαινόμενο η επιπλοκή με τον Γερμανό καθηγητή. Σε επαγρύπνηση για τέτοιες περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες γιατροί σε όλο τον κόσμο”

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σ.Τσιόδρας στην περίπτωση του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως είπε πρόκειται για σπάνιο περιστατικό γνωστής επιπλοκής όσον αφορά τον κορονοϊό.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Εμφάνισε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, μία επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετισθεί με τη λοίμωξη από τον ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες όλοι οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί στην Ελλάδα που διαχειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου. Στον ασθενή μάλιστα από την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσαν στην Κρήτη χορηγούσαν αντιπηκτική αγωγή για αυτό τον σκοπό.

Να πω όμως εδώ ότι δε φαίνεται ότι η επιπλοκή αυτή να αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών όπως δείχνουν δημοσιευμένα δεδομένα από Κινέζους συναδέλφους και αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου όταν αυτη αφορά ανθρώπους υγιής χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.”

Σε μεταλλικό φέρετρο η σορός του Γερμανού καθηγητή

Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής, Andreas Hilboll, ο οποίος αποτελεί το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η σορός του 42χρονου καθηγητή μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Την ίδια ώρα, δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή καθώς από το νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς.

Ήδη η οικογένεια του Γερμανού είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

«Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μην υπάρξει μόλυνση τόσο του περιβάλλοντος όσο και εμάς των ίδιων. Το νεκροτομείο τέθηκε σε καραντίνα μέχρι που φτάσαμε και σφραγίσαμε το νεκρό. Στη συνέχεια έγινε άμεσα η απολύμανση και επανήλθε η κανονικά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την ταφή, Νίκος Χαρούλης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ