Τάσος Βάμβουκας: Το ταμείον είναι μείον 2,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Σε κακή κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου αφού σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Ορκωτής Λογίστριας που παρουσίασε ο Τάσος Βάμβουκας, 2,5 εκατ. ευρώ που αφορούσαν εισφορές σχεδίων πόλεως έχουν χρησιμοποιηθεί για κάλυψη άλλων οικονομικών αναγκών του δήμου. Το κενό είναι μεγάλο, και αποτελεί “το μεγάλο αγκάθι του Δήμου στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2015”

Πιο αναλυτικά, στη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τάσος Βάμβουκας σημειώνει τα εξής:

“Έφτασε η ώρα, όπως είχαμε υποσχεθεί να δώσουμε στους δημότες μας την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, που παραλάβαμε την 01-09-2014 με την υπογραφή της Ορκωτής Λογίστριας, καταθέτοντας την επίσημη έκθεση της.

"Sponsored links"

Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι τα οικονομικά του Δήμου, που μας παρέδωσαν ήταν αυτά, που εμφάνιζαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου την 31η Αυγούστου 2014, κάτι που είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, όπως εγκαίρως είχαμε επισημάνει.

Το ταμείο, που μας παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή ανέρχονταν στο ποσό των 8,4 εκ. ευρώ, όμως μετά την πληρωμή των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, που είχαν αναλάβει, το ποσό αυτό έφτασε το 1.357.000,00€, το οποίο επίσης δεν είναι πραγματικά διαθέσιμο.

Δυστυχώς όπως έκαναν με τα ανταποδοτικά τέλη των 2,5 εκ., που ψάχναμε το καλοκαίρι, έτσι και στη συνέχεια μπέρδεψαν και τα ταμεία, που αφορούσαν τις εισφορές των σχεδίων πόλεως. Αποδεικνύεται επομένως ότι παράτυπα έχουν χρησιμοποιήσει τα χρήματα, που προορίζονταν για σχέδια πόλης, τα οποία και ανέρχονται στο ποσό των 2.514.000,00€, για την κάλυψη άλλων οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου.

Πρακτικά αυτό για μας σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε μέσα στο 2015 τα 2,5 εκ. και να τα γυρίσουμε στους λογαριασμούς των εισφορών σχεδίων πόλεως για να γίνουν τα προβλεπόμενα έργα, ώστε αυτά να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν όπως ο Νόμος ορίζει.

Γεγονός που «ναρκοθετεί» την ομαλή υλοποίηση του έργου μας και αποτελεί το μεγάλο αγκάθι του Δήμου στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2015. Το ερώτημα, που προκύπτει τώρα είναι: από πού θα βρούμε αυτά τα χρήματα για να τα επιστρέψουμε στα σχέδια πόλης, όταν το σύνολο αυτών είναι υποχρεώσεις τακτικών εξόδων του Δήμου;”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις