Τέλη Ιούνη το φετινό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων – Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών ενημερώνει για την έναρξη των προετοιμασιών για την πραγματοποίηση του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων που φέτος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου. Μάλιστα καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ανοιχτές διαδικασίες διοργάνωσης του φεστιβάλ.

Διαβάστε το σχετικό κείμενο:

Για έναν κόσμο ο οποίος χωράει πολλούς κόσμους, για να σπάσουμε τα σύνορα που μας διχάζουν, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους, γιατί το χρέος μας είναι η ανατροπή των πολιτικών που μας απο-υποκειμενικοποιούν, για μια όμορφη ζωή, για να πετάξουμε κόντρα στον καιρό, να πετάξουμε μαζί.. Έχουν περάσει χρόνια 14, μα δεν έχει εκλείψει ούτε ένας λόγος για να σταματήσουμε να διεκδικούμε την ισότητα και την ελευθερία μας, δηλώνοντας παράλληλα τη διαφορετικότητά μας. Έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε την αλληλεγγύη, την ποικιλομορφία, την ίδια τη ζωή.

"Sponsored links"

Το φεστιβάλ ελπίζουμε να αποτελέσει και φέτος μία μεγάλη συνεύρεση αντιρατσιστικών, μεταναστευτικών, κινηματικών, πολιτικών συλλογικοτήτων αλλά και κάθε κοινωνικά/πολιτικά/πολιτισμικά ευαισθητοποιημένου ανθρώπου. Το φεστιβάλ μάς προσκαλεί να ξαναπιάσουμε το νήμα, μας δίνει την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά μαζί πέρα από τους τοίχους της θεσμικής ελπίδας. Με συζητήσεις, εργαστήρια και ακόμα περισσότερες πολιτιστικές/πολιτισμικές δράσεις, προσδοκούμε να  δημιουργήσουμε μία μεγάλη γιορτή για τα Χανιά, για όσους περνούν από αυτόν τον μικρό τόπο, για τους φτωχούς, για τους πρόσφυγες/μετανάστες, για τους καταπιεσμένους, για όλες/όλους εμάς.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στα τέλη του Ιούνη αλλά η προετοιμασία του ξεκινάει πολύ νωρίτερα. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από μια εβδομαδιαία συνέλευση όπου κατατίθενται ιδέες και οργανώνουμε την υλοποίηση τους. Η προετοιμασία του γίνεται από όλες και όλους μας και οδηγεί σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από τη συνεισφορά του καθενός και της καθεμίας οι οποίοι καταθέτουν κάθε χρόνο το κέφι, τη δημιουργικότητα και τη χειρωνακτική τους εργασία για να στηθεί αυτή η γιορτή – κοινωνική παρέμβαση στην πόλη. Οι σκαλωσιές και τα πολύχρωμα πανιά δε μας κάνουν απλώς ορατές/ορατούς αλλά ακόμα περισσότερο φωτίζουν σαν αστραπή ένα διαφορετικό κόσμο, ένα κόσμο που ίσως υπάρχει μονάχα για λίγες ώρες, αλλά αποτυπώνει στο νου και τις αισθήσεις μας μία ιδέα του σύμπαντος που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Καλούμε όλες και όλους που θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις εβδομαδιαίες οργανωτικές συνελεύσεις. Φέτος ξεκινάμε την Τρίτη 19/3 στις 21:00 στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών όπου θα γίνει η πρώτη συνέλευση του φεστιβάλ για να δρομολογηθούν τα οργανωτικά θέματα και οι ανάλογες ομάδες εργασίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις