Τέλη κυκλοφορίας 2021: Ίδια με το 2020 αλλά με προθεσμία πληρωμής έως τέλη Ιανουαρίου

Κανένα σχόλιο

Με προθεσμία μεγαλύτερη από την παραδοσιακή που θέλει να πληρώνονται μέχρι και τις 31/12 κάθε έτους, έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021.

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Η συνήθης παράταση των λίγων ημερών που δίνεται κάθε χρόνο δεν καλύπτει την σημερινή συγκυρία αφού ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας μέχρι και το τέλος του χρόνου. Έτσι για να μην έχουμε τις συνηθισμένες ουρές στις Δ.Ο.Υ για την παράδοση πινακίδων ειδικά φέτος που έχουμε και περιορισμούς στην κυκλοφορία και ειδικά στις επαφές με το δημόσιο το ΥΠΟΙΚ έχει αποφασίσει να είναι πιο ελαστικό τουλάχιστον με την προθεσμία η οποία θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου.

"Sponsored links"

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας θα είναι το ίδιο με αυτό των τελών του 2020 καθώς ο κορωνοϊός απέκλεισε ακόμη και την σκέψη να αλλάξουν επι το δικαιότερο. Επίσης ίδια θα είναι και η φιλοσοφία επιβολής των τελών με τα παλιά αυτοκίνητα να πληρώνουν τέλη ανάλογα με τον κυβισμό και τα νεότερα (με ηλικία μικρότερη της δεκαετίας ) ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Τα τέλη για τα παλαιότερα αυτοκίνητα μέχρι και 20 ετών θα κλιμακώνονται σε τρείς διαφορετικές διαβαθμίσεις ως προς το ύψος τους Η πρώτη θα αφορά αυτοκίνητα που είναι ταξινομημένα ως το 2000 , στην δεύτερη , αυτά που έχουν ταξινομική από το 2001 έως και το 2005 και στην Τρίτη αυτά που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2006 έως και 31/10/2010.

Στα αυτοκίνητα έως 10 ετών τα οποία έχουν ταξινομηθεί μετά τις 31/10/2010 τα τέλη κυκλοφορίας καθορίζονται από τους ρύπους δηλαδή τα γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα ανά χιλιόμετρο.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live