20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Τέλος εποχής για τα Συσσίτια Σπλάντζιας: Παραιτήθηκε ο Μανώλης Καλλιγέρης, ένας αυθεντικός άνθρωπος της αλληλεγγύης

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Καλλιγέρης είναι ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με το έργο του Συλλόγου Φιλόπτωχοι Αδελφοί Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων. Στις 9 Ιουλίου παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου που κατείχε εδώ και πολλά χρόνια λόγω της μεγάλης ηλικίας αλλά και μίας ασθένειας που τον ταλαιπωρεί.

Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, χρημάτισε επί αρκετά χρόνια πρόεδρος όπου και ο Σύλλογος μεγάλωσε, απόκτησε ακίνητα, και σε συνεργασία με τον γιατρό Κωστή Νικηφοράκη δημιούργησαν ιατρείο και οδοντιατρείο αλλά και βιβλιοθήκη με υπολογιστές για τα παιδιά. Επίσης, επί προεδρίας του δημιουργήθηκε και κουζίνα με φούρνους και ψυγεία, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει όσο πιο καλά μπορούσε στις πολλές και αυξημένες ανάγκες συμπολιτών μας σε ανάγκη, ειδικά των τελευταίων ετών.

Διαβάστε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Μανώλη Καλλιγέρη, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη:

Αγαπητοί φίλοι σας γνωρίζω μετά μεγάλης λύπης ότι δυστυχώς λόγω της ασθένειας μου και της μεγάλης ηλικίας που βρίσκομαι είμαι στη δύσκολη θέση να σας αναγγείλω την παραίτηση μου από την προεδρεία του Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας που τόσα χρόνια υπηρέτησα και να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας κατά το διάστημα της προεδρίας μου.

Όπως γνωρίζετε υπήρξα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Από το 1963 ο αείμνηστος ιερέας Κοτρωνάκης και ο αείμνηστος μηχανικός Μανώλης Μαριακάκης ξεκίνησαν το έργο αυτό. Χρημάτισα αρκετά χρόνια πρόεδρος και κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα φιλανθρωπικό έργο που τιμά την πόλη των Χανίων. Το έργο είναι μοναδικό στην Κρήτη και έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κύριο Νικήτα Κακλαμάνη. Η βράβευση έγινε στην Αθήνα μετά την ομιλία μου ως πρόεδρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλανθρωπίας στο ξενοδοχείο Χίλτον. Χάριν στην βοήθεια του χανιώτικου λαού και των επιχειρήσεων των Χανίων κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε το κτίριο των συσσιτίων και του οδοντιατρείου  με δωρεές συμπολιτών μας και άλλων ευεργετών.

Επί προεδρίας μου αγοράσαμε το 67,5% του ακινήτου επί της οδού Κυδωνίας , έναντι Δημαρχίας, το κατάστημα επί της οδού Ιωνίας  καθώς και το κτίριο επί της Καλλινίκου Σαρπάκη το οποίο χρησιμοποιούμε για βιβλιοθήκη επανδρωμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές για δωρεάν εκπαίδευση των παϊδιών. Μας χάρισαν το ήμισυ οικίας επί της οδού Ζερβουδάκη. Κατορθώσαμε να μπούμε στα Μεσογειακά Προγράμματα και αγοράσαμε τα μηχανήματα του  οδοντιατρείου και την επίπλωση του. Αγοράσαμε τον εξοπλισμό και την επίπλωση της βιβλιοθήκης. Την επίπλωση των συσσιτίων την επάνδρωση της κουζίνας με φούρνους και ψυγεία.

Βοηθούμε όσο μας είναι δυνατόν τους ανήμπορους συμπολίτες μας σε φαγητό καθημερινώς καθώς και κάθε Σάββατο τσάντες με τρόφιμα στις οικογένειες. Παρέχουμε οδοντιατρική περίθαλψη που προσφέρουν εθελοντικά 12 συμπολίτες μας οδοντίατροι. Επί των ημερών του αείμνηστου γιατρού Κωστή Νικηφοράκη λειτουργήσαμε ιατρείο με πολλούς γιατρούς. Βοηθάμε ασθενείς για μεταφορά σε νοσοκομεία των Αθηνών με δωρεά της ΑΝΕΚ. Βοηθήσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας με τρόφιμα και ρουχισμό. Στα γεγονότα του Βελιγραδίου στείλαμε τρόφιμα. Επίσης στους σεισμούς της Ηλείας στείλαμε στον Πύργο μετρητά.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους Χανιώτες και τις χανιώτικες επιχειρήσεις που μας βοηθάνε και δίνουμε καθημερινά σε χανιώτικες οικογένειες και σε μεμονωμένους περίπου 400 μερίδες φαγητό.

Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Δήμαρχο Χανίων την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας το Επιμελητήριο Χανίων τον Δικηγορικό Σύλλογο και όλους αυτούς που μας βοηθάνε.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την βοήθειά σας κατά το διάστημα της θητείας μου και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας προκειμένου τα συσσίτια να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία των Χανίων που τα έχει τόσο ανάγκη.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους Χανιώτες και τις χανιώτικες επιχειρήσεις για την βοήθειά τους κατά το διάστημα της θητείας μου

Μετά Τιμής

Μανώλης Καλλιγέρης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...