14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις τουριστών στα Κέντρα Υγείας: Μπαίνει «χαράτσι» 20 ευρώ

Ημερομηνία:

Μέχρι και σήμερα, οι επισκέπτες των τουριστικών περιοχών, είτε επρόκειτο για Έλληνες είτε για ξένους, αν τυχόν χρειαζόταν να επισκεφτούν κάποια Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κάποιο ποσό.

Αυτό αλλάζει για τους τουρίστες και γενικότερα τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας, καθώς το υπουργείο Υγείας με διάταξη που προώθησε στο νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΠΥ, επιβάλλει ελάχιστη αποζημίωση όταν παρέχονται υπηρεσίες Υγείας.

Μέχρι τώρα οι τουρίστες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν για τις νοσηλείες τους μόνο στα νοσοκομεία, ενώ πλέον με τη νέα διάταξη θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισιτήριο 20 ευρώ στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων αλλά και σε άλλες δομές επείγουσας ιατρικής.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη συγκεκριμένη τροπολογία ευελπιστεί να συγκεντρώσει σημαντικά κονδύλια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα οποία, όπως σημειώνεται, θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας. Κανονικά βέβαια αυτό θα έπρεπε αν γίνεται από τον κρατικο προϋπολογισμό.

Η διάταξη προβλέπει την επέκταση του Νόμου του 2017 που περιέγραφε αποζημίωση μόνο για τα νοσοκομεία από τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας: «Σε όλες τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα, καθιερώνεται η ελάχιστη αποζημίωση του δημόσιου συστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μη μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος σε δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή κέντρα υγείας υγειονομικών περιφερειών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων».

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι η διάταξη αυτή δεν επηρεάζει τις πρόσθετες παροχές ασθένειας σε είδος όπως εξετάσεις αίματος, απεικονιστικές κ.λπ., οι οποίες θα συνεχίσουν να κοστολογούνται, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και διαδικασίες

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...