Τέλος ο όρος master bedroom – Μεσιτικά γραφεία σταματούν την χρήση του, γιατί παραπέμπει σε σεξισμό και δουλεία

Κανένα σχόλιο

Νίκη επί του φασισμού…

Τέλος στον όρο «master bedroom» προτίθενται να βάλουν δεκάδες μεσιτικά γραφεία στην Αγγλία λόγω των υπαινιγμών του για σεξισμό και δουλεία.

Οι πράκτορες στην Βρετανία θα αφαιρέσουν τον όρο προκειμένου να προσελκύσουν νεότερους, κοινωνικά συνειδητούς αγοραστές. Αντ’ αυτού, θα χρησιμοποιείται ο όρος «κύρια» ή «πρώτη» κρεβατοκάμαρα, αναφέρουν οι The Times.

"Sponsored links"

Ο Πίτερ Γουέδερελ, εκτελεστικός πρόεδρος του μεσιτικού γραφείου Wetherell στο Mayfair δήλωσε ότι ο όρος θα αλλάξει σε όλες τις λίστες του. Όπως ανέφερε στους The Times: «Αυτές οι αλλαγές οφείλονται στην πολιτική ορθότητα και τις δραματικές μεταβολές των δημογραφικών αγορών στο κεντρικό Λονδίνο. Οι τυπικοί αγοραστές είναι πλέον ηλικίας περίπου 20 με 40 ετών και από όλο τον κόσμο. Οι νεαροί σε ηλικία αγοραστές τείνουν να είναι πολύ ευφυείς και να βρίσκουν κάθε μορφή ρατσισμού ή σεξισμού, πολύ προσβλητική».

Παρόμοια κίνηση και από μεσιτικά γραφεία στις ΗΠΑ

Η κίνηση αυτή απηχεί μερικούς μεσίτες στις ΗΠΑ, μετά το κράξιμο του τραγουδιστή Τζον Λέτζεντ για τον όρο «master» που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Μάλιστα η Houston Association of Realtors ανακοίνωσε την επιθυμία της να διακόψει την χρήση του όρου αυτού από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ντέιβιντ Γουεστγκέιτ, ενός μεσιτικού γραφείου στο Μπρίστολ, δήλωσε ότι το τρέχον κίνημα Black Lives Matter έχει κάνει την εταιρεία του πιο «ενήμερη» και πως ήθελε να «βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται με σεβασμό».

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι ο όρος master bedroom δεν έχει καμία σχέση ούτε με την σκλαβιά, ούτε με τον άντρα ως το αφεντικό του σπιτιού. Σύμφωνα με τον Oxford English Dictionary, ως όρος υπάρχει εδώ και εκατονταετίες και δεν περιορίζεται στο υπνοδωμάτιο. Αποτελεί έναν τρόπο για τον καθορισμό της σημαντικότητας από τη περίοδο του Μεσαίωνα στην Αγγλία και δεν έχει καμία σχέση με την επεξήγηση που δίνεται σήμερα, ότι αποτελεί το δωμάτιο του αφέντη. Άλλωστε, αν αυτό ήταν η πραγματικότητα τότε ο όρος θα έπρεπε να είναι master’s bedroom (το υπνοδωμάτιο του αφέντη) και όχι master bedroom (το κύριο υπνοδωμάτιο)

Με πληροφορίες από iefimerida.gr 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις