“Τέσσερα αστέρια” στo ITE Κρήτης για την ενεργό και υγιή γήρανση

Κανένα σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βράβευσε το οικοσύστημα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), υπό την ηγεσία του Ινστιτούτου Πληροφορικής, με τη διάκριση «Κέντρο Αναφοράς τεσσάρων αστέρων» (4* Reference Site) στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη για την Καινοτομία στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να απονεμηθεί.

Το Κέντρο Αναφοράς του ΙΤΕ αφορά τη γεωγραφική περιοχή της Κρήτης και σε αυτό συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς και ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις και πολίτες.

Τα Κέντρα Αναφοράς είναι εμπνευσμένα οικοσυστήματα που παρέχουν δημιουργικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τη βελτίωση της ζωής και της υγείας των ηλικιωμένων και ολόκληρης της κοινωνίας. Επικεντρώνονται σε ολοκληρωμένες και καινοτόμες προσεγγίσεις για την ενεργό και υγιή γήρανση και προσφέρουν συγκεκριμένες υπηρεσίες με θετικό αντίκτυπο στον τομέα αυτόν, π.χ. ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες, δράσεις προαγωγής υγείας και προώθησης της καινοτομίας, κλπ.

"Sponsored links"

Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την αριστεία στην ανάπτυξη, υιοθέτηση και κλιμάκωση καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και πρακτικών που υλοποιούνται διαχρονικά στην περιφέρεια Κρήτης για την κατανόηση και αντιμετώπιση των προκλήσεων της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υγείας και φροντίδας στους ηλικιωμένους, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μεταφοράς γνώσης για άλλες περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη.

Το Κέντρο Αναφοράς του ΙΤΕ συνενώνει όλους τους συμμετέχοντες και οδηγεί σε καινοτόμες δράσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το πεδίο που θα μπορούσε να επιτύχει μεμονωμένα κάθε φορέας από μόνος του. Οι δράσεις που υλοποιούνται από το οικοσύστημα είναι ευθυγραμμισμένες με τους στρατηγικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing – EIP on AHA), καθώς και με τις νέες στρατηγικές εξελίξεις για τη ψηφιακή μεταρρύθμιση της υγείας και της περίθαλψης στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά (Digital Single Market).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις