Τίποτα δεν έχει γίνει δύο χρόνια μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία του 2018 στα Εννιά Χωριά – Τι είπε μετά από επίσκεψή του ο Μανούσος Βολουδάκης

Κανένα σχόλιο

Ελάχιστα έχουν γίνει 2 χρόνια σχεδόν μετά την καταστροφή της μεγάλης κακοκαιρίας του 2018 στα Εννιά Χωριά. Ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την περιοχή και αντίκρυσε και ο ίδιος ότι η αποκατάσταση δεν έχει προχωρήσει. Δίχως να προτείνει κάποια συγκεκριμένη λύση, πάντως κάλεσε την Περιφέρεια Κρήτης να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα μια από τις πιο απομακρυσμένες και ταλαιπωρημένες περιοχές του νομού Χανίων: τα νοτιοδυτικά των Εννιά Χωριών στην Κίσαμο, από Κάμπο μέχρι Κεφάλι. Αφορμή ήταν μια επιστολή Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, με την οποία διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση της αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στα χωριά τους μετά τις νεροποντές του 2018.

"Sponsored links"

Η αρμοδιότητα για το επαρχιακό δίκτυο είναι της Περιφέρειας, η οποία έχει αποκαταστήσει μεγάλο μέρος των ζημιών στο νομό, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου των Εννιά Χωριών. Όμως από τον Κάμπο και μετά υπάρχει όντως ακόμη πρόβλημα.

Ερεύνησα και πληροφορήθηκα πως το πρόβλημα είναι ότι για την οριστική αποκατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής απαιτούνται γεωλογικές μελέτες που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στην Περιφέρεια. Η εξήγηση όμως δεν αποτελεί δικαιολογία.

Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η αποκατάσταση των ζημιών του 2018 δεν είναι απλή υπόθεση – η καταστροφή ήταν πρωτοφανής σε πολλά σημεία του νομού. Δεν πρέπει όμως να μένουν πίσω οι απομακρυσμένες περιοχές. Οι φωτογραφίες νομίζω μιλάνε μόνες τους. Η Περιφέρεια πρέπει να επισπεύσει.
(Στην πρώτη φωτογραφία από αριστερά: Α. Χαρτζουλάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλοκεφαλίου, Γ.Μαρτσάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλοκεφαλίου, Μ.Στημαδοράκης, Ν.Μαρκάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κάμπου, ο γράφων και ο Εμμ.Χαρτζουλάκης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κάμπου).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις