Τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης – Ποιο το μήνυμα της Αγωνιστικής Γεωτεχνικής Πρωτοβουλίας – ΑΡΟΣΗ

Κανένα σχόλιο

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης με την παράταξη Γεωτεχνική Ενότητα να κερδίζει και την Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία – ΑΡΟΣΗ να έρχεται δεύτερη.

Πιο αναλυτικά σε σύνολο 316 έγκυρων ψηφοδελτίων η Γεωτεχνική Ενότητα Κρήτης έλαβε 150 ψήφους ενώ η Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία – ΑΡΟΣΗ 146 ψήφους, η Πανεπιστημονική έλαβε 15 ψήφους και η Αριστερή Πρωτοβουλία 5 ψήφους.

Όλες οι έδρες μοιράζονται μεταξύ των δύο πρώτων.

"Sponsored links"

Στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ ψηφίζουν γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, γεωλόγοι και ιχθυολόγοι.

Σε μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία – ΑΡΟΣΗ σημειώνει τα εξής:

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην παράταξη των Γεωτεχνικών της Κρήτης, Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία – ΑΡΟΣΗ, με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γεωτεχνικούς που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία και όσους στήριξαν και πίστεψαν την παράταξη μας.

Με γνώμονα το Γεωτεχνικό συνάδελφο και τον πρωτογενή τομέα στην Κρήτη, που διαδραματίζει και στόχος είναι να συνεχίσει να διαδραματίζει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύγχρονη κοινωνία, θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος, με 5 εκλεγμένα μέλη από την παράταξη μας.

Χωρίς να παραβλέπουμε τη μικρή συμμετοχή που μας έχει όλους προβληματίσει έντονα, προχωράμε μπροστά, με περισσότερη εμπειρία, και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, συμμετοχικά και με ανιδιοτέλεια να αλλάξουμε το σκηνικό. Ο Γεωτεχνικός πρέπει και οφείλει να είναι παρών στις εξελίξεις και τις σύγχρονες ανάγκες – απαιτήσεις της κοινωνίας μας.

Οι προτεραιότητες της “ΑΡΟΣΗΣ” κατά την επόμενη θητεία εστιάζονται:

         στη δημοκρατική λειτουργία του Παραρτήματος, ούτως ώστε οι παρεμβάσεις του να βασίζονται στη γνώμη και να απηχούν τις απόψεις των μελών του.

         στο άνοιγμα προς την βάση των Γεωτεχνικών για αμεσότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, κοινή πορεία, συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και την στοχοθέτηση.

         στην στελέχωση του παραρτήματος που παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια και είναι το μεγάλο αγκάθι για την στοιχειώδη λειτουργία του παραρτήματος. Όλοι συνεισφέρουμε με τις συνδρομές και τις εισφορές μας και απαιτούμε ανοικτά γραφεία και ισότιμη μεταχείριση από τη Διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ με τους γεωτεχνικούς της υπόλοιπης χώρας. Οι γεωτεχνικοί χρειάζονται δράσεις, επικοινωνία, ενημέρωση και αλληλεπίδραση για να μπορέσει το ΓΕΩΤΕΕ να συνεισφέρει με απόψεις στην πολιτεία αλλά και παρεμβάσεις στην κοινωνία για τα θέματα που αφορούν την γεωργία, τα τρόφιμα, το περιβάλλον.

"Sponsored links"

         στην ανάδειξη του ρόλου του Γεωτεχνικού, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Το ΓΕΩΤΕΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο αλλά είναι φορέας που οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, την επιστημονική τους κατάρτιση και τη συμμετοχή τους σε ότι αφορά τη αγροτική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τον ορθολογικό σχεδιασμό και την ισόρροπη ανάπτυξη.

         στην αλλαγή του ιδρυτικού νόμου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε για περισσότερη δημοκρατία και αυτοτέλεια των παραρτημάτων.

         στην στήριξη του πρωτογενή τομέα με γνώμονα την αειφορική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε την συνάδελφο γεωπόνο Κατερίνα Λασιθιωτάκη, συνυποψήφια μας στο παράρτημα Κρήτης, για την εκλογή της στο κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακούγεται η φωνή της Κρήτης σε κεντρικό επίπεδο όπου και παίρνονται οι καθοριστικές αποφάσεις του ΓΕΩΤΕΕ.

Είμαστε σίγουροι ότι στη νέα θητεία της Διοικούσας επιτροπής οι Γεωτεχνικοί θα πορευτούμε μαζί, θα συμμετέχουμε και θα συναποφασίσουμε για τους στόχους και τις θέσεις του παραρτήματος μας.

Ελπίζουμε στο μέλλον το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κρήτης, να ξαναμπεί στην συνείδηση των Γεωτεχνικών σαν ένα όργανο που θα εκφράζει τις απόψεις του και θα διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις