”Τα Βενετσιάνικα νομίσματα της Κρήτης” στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνου, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 19:30, εκδήλωση με θέμα ”Τα Βενετσιάνικα νομίσματα της Κρήτης” από την σκοπιά ενός συλλέκτη.

Παρουσίαση: Κώστας Γύπαρης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου (Μ. Βερνάδου 26-28 παλιά πόλη Ρεθύμνου).

"Sponsored links"

Η Βενετία, μια θαλάσσια και εμπορική δύναμη, εκτός από τα Μητροπολιτικά νομίσματα, έκοψε και μια σειρά νομισμάτων για τις κτίσεις της. Η Κρήτη, το διαμάντι της Μεσογείου είχε τα δικά της νομίσματα. Ξεκινώντας από τον 16ο αιώνα έως και τα νομίσματα που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Χάνδακα, αυτά τα μικρά κομμάτια μέταλλο έχουν πολλά να μας πουν.

Ο επισκέπτης θα ακούσει και θα μάθει ποιο νόμισμα αποκαλούσαν οι Κρητικοί «Καβαλίνα»! Τα πρώτα νομίσματα με Ελληνικές επιγραφές μετά την άλωση της Πόλης!!! Για ποιο λόγο και μέχρι πότε έκοβε η Βενετία νομίσματα στην Κρήτη και άλλα πολλά. Επίσης θα μπορέσει να εξετάσει από κοντά τη συλλογή του Μουσείου και του εισηγητή Κώστα Γύπαρη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις