Τα γεωπάρκα ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Γεωπάρκα από την Κρήτη, την Κύπρο και τη Λέσβο ενώνουν τις δυνάμεις τους! Συμμετέχουν στο έργο INTERREG Ελλάδα – Κύπρος “GEO-IN” που μόλις άρχισε η υλοποίησή του και θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Την περασμένη Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων από όλα τα γεωπάρκα που συμμετέχουν στο έργο. Ως πρώτο σημείο επαφής ορίστηκε το γεωπάρκο Ψηλορείτη, αφού το ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης είναι ο συντονιστής του έργου.

Εκπρόσωποι των γεωπάρκων από τη Σητεία, την Κύπρο και τη Λέσβο ξεναγήθηκαν στο γεωπάρκο Ψηλορείτη

"Sponsored links"

Στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης βρέθηκαν άτομα από τα γεωπάρκα Σητείας, του Τρόοδους της Κύπρου και της Λέσβου.

Συζητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος και οι κοινές δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Τα γεωπάρκα φιλοδοξούν να αναδείξουν το φυσικό και γεωολογικό περιβάλλον των περιοχών, να βελτιώσουν τις υποδομές τους, να προωθήσουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο γεωτουρισμός. Ανάλογες κινήσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα της UNESCO.

Εκπρόσωποι των γεωπάρκων από τη Σητεία, την Κύπρο και τη Λέσβο ξεναγήθηκαν στο γεωπάρκο Ψηλορείτη

Οι άνθρωποι που ήρθαν από την Κύπρο και τη Λέσβο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του γεωπάρκου Ψηλορείτη αλλά και να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.

patris.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις