Τα δύο παιδιά με τα κουβαδάκια τους και το μαγιό που επέλεξαν να πάνε στα χιόνια στον Ψηλορείτη | Φωτό

Κανένα σχόλιο

Μία εντυπωσιακή φωτογραφία που αποτυπώνει την αντίθεση μεταξύ του πρώτου καύσωνα που έκανε την εμφάνισή του και στην Κρήτη και του γεγονότος ότι στην Κρήτη υπάρχουν ακόμα περιοχές με χιόνια δημοσιεύτηκε από τον δημιουργό της ιστοσελίδας cretanbeaches.com, Αλέξανδρο Ρονιώτη.

Στη φωτογραφία βλέπουμε δύο παιδάκια με τα κουβαδάκια τους και το μαγιό τους καθώς περπατούν ανάμεσα σε δύο μέτρα χιόνι στην περιοχή Σκίνακας του Ψηλορείτη.

Η φωτογραφία λήφθηκε την Τετάρτη 13 Μαϊου και συνοδεύεται με την εξής εύστοχη λεζάντα:

"Sponsored links"

“Μπαμπά νομίζω ότι κάναμε κάποιο λάθος! Δε βλέπουμε την παραλία…”

Η κορυφή Σκίνακας του Ψηλορείτη που βρίσκεται στα 1750μ., κάθε χρόνο, κρατά το χιόνι μέχρι και αυτή την εποχή. Πέρσι μάλιστα είχε χιόνι μέχρι και τον Ιούλιο!

Οι ειδικοί εξηγούν ότι σε αυτή την κορυφή, το υψόμετρο σε συνδυασμό με τα ρεύματα ανέμων που συγκεντρώνονται, δεν αφήνουν τα χιόνια να λιώσουν.

Οι αντιθέσεις τις οποίες μπορεί κάποιος να βιώσει στην Κρήτη έχουν αποτυπωθεί με τον πλέον «εύγλωττο» τρόπο από τον φωτογραφικό φακό του εκπαιδευτικού Αλέξανδρου Ρονιώτη.

Σκοπός του φωτογράφου είναι να καταδειχθεί το γεγονός ότι, ζώντας στην Κρήτη, μέσα σε μια μέρα είναι δυνατόν να βρεθείς από τη θάλασσα στα χιόνια και αντίστροφα μέσα σε λίγη ώρα.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις