Τα ΕΛΤΑ στην Κρήτη ένα βήμα πριν την κατάρρευση – Ως και 60% η μείωση προσωπικού

Κανένα σχόλιο

 Σε τραγική κατάσταση είναι τα ΕΛΤΑ και στην Κρήτη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα κενά και η έλλειψη προσωπικού, φτάνουν στο 60%, με οδυνηρές συνέπειες για την ομαλή λειτουργία τους!

Το κύμα συνταξιοδοτήσεων και η ταυτόχρονη υποστελέχωση των υποκαταστημάτων, έχει φέρει τα ΕΛΤΑ σε τραγική κατάσταση, με τις συνέπειες να επηρεάζουν τους ίδιους τους πολίτες και την εξυπηρέτηση τους.

Ταυτόχρονα οι λιγοστοί υπαλληλοι που έχουν απομείνει υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να εργάζονται στο “κόκκινο΄”.

"Sponsored links"

Τα θεματα αυτά για μια ακόμη φορά τέθηκαν επί ταπητος, αυτή τη φορά με αποδέκτη το βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστα Δαμαβολίτη.

Ο κ. Δαμαβολίτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων των ΕΛΤΑ του Ν. Ηρακλείου, Νίκο Φλυτζανή, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της υπηρεσίας, με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης. Η μείωση του προσωπικού σε πολλά υποκαταστήματα, όπως ανέφερε, φτάνει έως και το 60%, με τα περισσότερα κενά να προκύπτουν από σειρά συνταξιοδοτήσεων σε οργανικές θέσεις.

Ο κ. Φλυτζανής δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον απαράδεκτο τρόπο, με τον οποίο καλύπτονται κάποια κενά, μέσω προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εξευτελιστικούς μισθούς. Επιπλέον, στάθηκε στην ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος, που χρειάζεται «εργατικά χέρια», καθώς δεν είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά μηχανήματα ή λογισμικό, αλλά φτάνει έξω από το σπίτι του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Τέλος, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόταση να ενταχθούν τα ΕΛΤΑ σε προγράμματα πρόσληψης προσωπικού μέσω του ΟΑΕΔ. Ο βουλευτής από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να καταθέσει ερώτηση για το θέμα υποστελέχωσης, προωθώντας τα αιτήματα του Συλλόγου  των εργαζομένων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με στόχο την αποφυγή της περαιτέρω υποβάθμισης των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

creteplus.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις