17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πολύ ελπιδοφόρα ανακάλυψη: Δημιουργήθηκε φορητό μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό που βγαινουν τα αποτελέσματα σε μόλις 5 λεπτά!

Ημερομηνία:

Επανάσταση στη διαδικασία του τεστ για τον κορωνοϊο.

Μία πολύ γνωστή αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής ιατρικών συσκεύων δημιούργησε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου που γίνεται μέσα σε 5 λεπτά. Τα Abbott Laboratories ανακοίνωση την Παρασκευή ότι ο Αμερικάνικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την χρήση του πιο γρήγορου “μοριακού” τεστ για τον έλεγχο του κορωνοϊού.

Το τεστ μπορεί να ανιχνεύσει θετικά αποτελέσματα μέσα σε 5 λεπτά, ενώ τα αρνητικά αποτελέσματα ανιχνεύονται μέσα σε 13 λεπτά. Θα τρέχει στην πλατφόρμα ID Now της εταιρείας, που είναι μικρή, ελαφριά και φορητή. Χρησιμοποιεί μοριακή τεχνολογία που θεωρείται υψηλής ακρίβειας από την επιστημονική κοινότητα. Πέρα των γρήγορων αποτελεσμάτων στα τεστ, η πλατφόρμα ID NOW θα μπορεί να χρησιμοποιεί σε κλινικές έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο στα νοσοκομεία.

Ο John Frels, αντιπρόεδρος στον τομέα της έρευνας και της ανάτπυξης στην εταιρεία Abbott Diagnostics είπε στο Bloomberg ότι η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει 50.000 τεστ ξεκινώντας από τη 1 Απριλίου.

“Το τεστ θα προσφέρει μία τρομερή ευκαιρία σε όλους αυτούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή, αυτούς που πρέπει να διαγνώσεις μολύνσεις. Μία κλινική θα μπορεί να έχει τα αποτελέσματα γρήγορα, όσο ο ασθενής περιμένει”.

Η εταιρεία θα προσφέρει το τεστ σε εργαζόμενους σε μονάδες υγείας στις ΗΠΑ ενώ η παραγωγή θα φτάνει τα 50.000 τεστ ανά ημέρα. Ο Robert F. Ford πρόεδρος των Abbott Laboratories είπε:

“Με το γρήγορο τεστ, οι υπηρεσίες υγείας θα μπορούν να κάνουν τα τεστ πέρα των τεσσάρων τοίχων ενός νοσοκομείο, σε σημεία όπου παρουσιάζονται πολλά κρούσματα της επιδημίας”

Αυτή η μοριακή διαδικασία εξεύρεσης κρουσμάτων βοηθά να γίνει η ανίχνευση του ιού με το να αναγνωρίζεις ένα μικρό τμήμα του γενετικού κώδικα του ιού. Αυτό το τμήμα μεγενθύνεται αρκετά ώστε να γίνει η διάγνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...