Τα Μάλια … της Daily Star ανήκουν στο παρελθόν

Κανένα σχόλιο

Σε επιχειρηματικά συμφέροντα απέδωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου, Ευθύμιος Μουντράκης, δημοσιεύματα όπως το χθεσινό της Daily Star, που παρουσιάζουν τα Μάλια ως προορισμό για διασκέδαση χωρίς όρια.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο κ.Μουντράκης τόνισε πως με τέτοια δημοσιεύματα εξυπηρετούνται κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ υπογράμμισε ότι τα τελευταία 8 χρόνια και ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια, τα Μάλια έχουν κάνει μια μεγάλη στροφή, επαναφέροντας το μοντέλο του οικογενειακού τουρισμού. “Αν κάποιος περπατήσει στα Μάλια θα συναντήσει και τέτοιες εικόνες” – είπε ο αντιδήμαρχος, πρόσθεσε ωστόσο “πως αυτή η εικόνα δεν εκφράζει την περιοχή στο σύνολό της”.

“Τα τελευταία 10 χρόνια, στα Μάλια έχουν κλείσει πάνω από 10 clubs, ενώ και καταλύματα που απευθύνονταν στο συγκεκριμένο target group, έχουν αναβαθμιστεί”. Βάζοντας τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, ο κ.Μουντράκης ανέφερε πως στο σύνολο του 1,5 εκ. τουριστών στη Χερσόνησο, οι νεαροί Βρετανοί που διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως αποτελούν το … 1,33%, ποσοστό που ισοδυναμεί με περίπου 20.000 ανθρώπους.

"Sponsored links"

Ο κ.Μουντράκης πάντως εξήγησε πως τα Μάλια δεν … αποκηρύσσουν κανένα, ούτε τους Βρετανούς, ούτε τους Ισραηλινούς, θέλουν όμως οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς για τον εαυτό τους και για τους άλλους. “Δε θέλουμε να φτάσουμε σε σημεία επικινδυνότητας, θέλουμε τα παιδιά αυτά να γυρίσουν στις μανάδες τους και ταυτόχρονα να σέβονται τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας”.

Προσφορές στην “καρδιά” του καλοκαιριού

“Κόσμος υπάρχει, όχι όμως αυτός που περιμέναμε – ούτε αριθμητικά, ούτε “ποιοτικά” “- λέει ο αντιδήμαρχος, εξηγώντας ότι οι προβλέψεις δεν αποδείχθηκαν στην πράξη, γεγονός που όπως τονίζει , επιβεβαιώνει ότι “στον Τουρισμό, σαν χώρα, δουλεύουμε ευκαιριακά”, κι αυτό φάνηκε όταν στο “παιχνίδι” επανήλθε η Τουρκία, η Τυνησία κι άλλες χώρες, αποσπώντας μερίδιο της πίτας, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει η Ελλάδα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για προσφορές ακόμη και τώρα, στην “καρδιά” του καλοκαιριού, της τάξης του 20% προκειμένου τα καταλύματα να γεμίσουν. Κι όπως διευκρινίζει ο κ. Μουντράκης δε μιλάμε μόνο για ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά ακόμη και για … 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις