17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

«Τα πενήντα μικρονήσια της Ελλάδας» τ. Λίζα Έβερτ

Ημερομηνία:

Αυτό το βιβλίο είναι ένας θησαυρός. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Εκτός του ότι είναι καλαίσθητο με άριστη φωτογράφιση και άριστο φύλλο είναι, και αυτό είναι το ανεκτίμητο, η ταυτότητά μας.

Για όλα τα νησιά υπάρχει το D.N.A. τους. Από την παλαιολιθική περίοδο έως σήμερα. Αποδεικνύεται η Ελληνικότητά τους. Απ’ τα αρχαιολογικά ευρήματα. Σε ποια μουσεία του κόσμου βρίσκονται. Οι αναφορές για τα νησιά μας στα συγγράμματα των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων – συγγραφέων. Από πού πήραν τα ονόματά τους. Η μυθολογία που αναφέρεται στα νησιά. Σε ποιο νησί εγκαταλείφθηκε η Αριάδνη η ξακουστή κόρη του Μίνωα από τον Θησέα που τον βοήθησε να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Της υποσχέθηκε αιώνια αγάπη και γάμο, την πήρε μαζί του για να μην αντιμετωπίσει την οργή του πατέρα της αλλά την εγκατέλειψε σε νησί που πήρε ανάλογο όνομα και από κει την ερωτεύτηκε και την πήρε ο Διόνυσος.

Να μας πει αλήθεια ο Ερντογάν και ο υπουργός του, γιατί το Αιγαίο ονομάσθηκε Αιγαίο; Μήπως έχει καμμιά σχέση με τους Καγί και τους Σελτζούκους; Να μας πουν γιατί το Ικάριο πέλαγος ονομάσθηκε Ικάριο; Να μας πουν το Καστελλόριζο γιατί ονομάσθηκε έτσι; Η Κέρος; Η Σύμη; Η Τέλενδος; Και για όλα τα νησιά μας και μικρονήσια μας ένα-ένα; Μήπως τα ονόμασε ο Ερτογρούλ απ’ τα βάθη της Ασία απ’ όπου ξεκίνησαν οι Γκρίζοι Λύκοι;

Οι Έλληνες δεν θέλομε να κάνομε επεκτατικούς πολέμους, δεν θέλουμε πατρίδες άλλων λαών, αγαπάμε όλους τους ανθρώπους όλων των λαών.

Όμως, όταν δεν μας πειράζουν! Όταν δεν μας διεκδικούν! Γιατί δεν παραχωρούμε τίποτα !!! Δεν χαρίζομε τίποτα!

Άννα Κωνσταντουδάκη – Αγγελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ