Τα πολλά νεκρά κρύβουν ξανά το Σφεντύλι και μας κάνουν να ξεχνούμε το πρόβλημα της λειψυδρίας | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Το Σφεντύλι, έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ως το χωριό στην Κρήτη που βουλιάζει.

Και με τόσες βροχές που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες, το Σφεντύλι, που με την περυσινή λειψυδρία είχε σχεδόν φανερωθεί, ξαναβυθίζεται κάτω από το νερό.

Οι φωτογραφίες που που δημοσίευσε ο Γιαννης Γκογκολος στο γκρουπ των Μετεωκρητών είναι χαρακτηριστικές.

"Sponsored links"

Το ιστορικό χωριό Σφεντύλι πνίγεται ξάνα κάτω από του τόνους νερού του φράγματος Αποσελέμη που γεμίζει και η λειψυδρία μοιάζει με ένα πρόβλημα πολύ μακρινό στην Κρήτη:

Μόλις λίγους μήνες πριν, το Σφεντύλι είχε επιστρέψει στην επιφάνεια με την εικόνα να προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εικόνα του χωριού που αναδύθηκε από το νερό προκάλεσε τέτοια εντύπωση ώστε φωτογραφίες, τραβηγμένες το Σάββατο 9 Ιουνίου, να δημοσιευτούν, σε εκτενές αφιέρωμα, από το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua με τον τίτλο: ¨Το βυθισμένο χωριό της Κρήτης επανεμφανίζεται ως σύμβολο του εφιάλτη της ξηρασίας”!

Φωτογραφίες του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις