16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα Χανιά έχουν μία μεγάλη τρύπα ασφαλείας στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό: Τις βάσεις της Σούδας

Ημερομηνία:

Η επίσημη πολιτεία λαμβάνει αποφάσεις για να προστατέψει τον πληθυσμό της χώρας από την εξάπλωση του κορωνοϊού όμως στις Βάσεις της Σούδας, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ιταλοί και βεβαίως Αμερικάνοι κάνουν ότι θέλουν δίχως να δίνουν λόγο πουθενά.

Το κύριο μέτρο προφύλαξης για την καθυστέρηση της διάδοσης του κορωνοϊού είναι η μείωση των κοινωνικών συναναστροφών. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε με αποφάσεις της η κυβέρνηση έκλεισε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δικαστήρια, θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης, παιδότοπους, σχολεία. Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μένουν όσο πιο πολύ γίνεται μέσα στα σπίτια τους.

Όμως η Διοίκηση των Βάσεων της Σούδας αφήνει ελεύθερους τους Αμερικάνους να σουλατσέρνουν στους δρόμους των Χανίων.

Αυτή είναι η κατάντια του τόπου. Σε μία κατάσταση κρίσης υγείας που μπορεί να κοστίσει τις ζωές να μη μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα προφύλαξης επειδή στα Χανιά επικρατεί ένα καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας, υπό την προστασία διακρατικών συμφωνιών.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του διοικητή των βάσεων όπου απαγόρευσε σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας των ΗΠΑ και τους εργαζόμενους να πάνε στο… Ηράκλειο ή να ταξιδέψουν εκτός Κρήτης, λες και το στρατιωτικό προσωπικό στις εξόδους που λαμβάνει πηγαίνει στο Ηράκλειο ή παίρνει το αεροπλάνο για να κάνει εκδρομές στην υπόλοιπη Ελλάδα και δεν ξοδεύει ούτως ή άλλως τον χρόνο του στα φιλικά προς αυτούς καταστήματα των Χανίων.

Τι κοροϊδία! Τι εμπαιγμός!

Κι έτσι, έκπληκτοι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, σα να μη τρέχει τίποτα λογής λογής στρατά που έρχονται από άγνωστες τοποθεσίες να σουλατσέρνουν παρέες – παρέες στα Χανιά και να εισέρχονται στα καταστήματα που θα έπρεπε να είναι κλειστά σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Εισαγγελέας υπάρχει σε αυτό τον τόπο; Υπάρχει μόνο για τους Έλληνες;

Βεβαίως, η ανησυχία μας δεν περιορίζεται στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ που θέλουν να ξεχαρμανιάζουν στα Χανιά αλλά και σε άλλους επισκέπτες των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ενημερωτικού πόρταλ parakritika.gr πριν λίγες ημέρες τα Χανιά επισκέφθηκε πολεμικό πλοίο από την Ιταλία ενώ αναμένεται και νέα επίσκεψη πλοίου από την Ιταλία.

Πλοία πάνε και έρχονται στον τόπο μας και ουδείς έχει τη δυνατότητα ελέγχου.

Πρόκειται για ένα κενό ασφαλείας που μπορεί να έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Άραγε, ο κ. Σημανδηράκης όταν επισκεπτόταν τις εγκαταστάσεις της Σούδας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που βρήκαμε από τη σελίδα των βάσεων στο facebook, τους έθεσε ζητήματα ασφαλείας αλλά και απονομής δικαιοσύνης που υπάρχουν και απασχολούν τους πολίτες των Χανίων ή έμεινε μόνο στα χαριεντίσματα και στα τραπεζώματα.

Οι αρχές του τόπου οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που για τις επόμενους μήνες θα είναι εξαιρετικά υψηλές, προωθώντας την ορθή εφαρμογή των μέτρων που θα διασφαλίσουν την υγεία των πολιτών. Απαιτώντας την εφαρμογή των μέτρων από όλους. Δηλαδή, και από το στρατιωτικό προσωπικό. Και ειδικά από το προσωπικό των ΗΠΑ που απολαμβάνει το “καθεστώς ετεροδικίας”.

"google ad"

Στη φωτό ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εντός των βάσεων της Σούδας σε φιλικό χαιρετισμό με τον Διοικητή της Αμερικάνικης Βάσεων κ. Ryan Tewell.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...