Τo Σάββατο τα 5α Χοιροσφάγια στο Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού (Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος) διοργανώνει τα 5α Χοιροσφάγια που θα πραγματοποιηθούν στο Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα έναρξης 12:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού στην προσπάθειά του να αναβιώσει και να διατηρήσει ήθη και έθιμα της Κρητικής παράδοσης, για άλλη μια χρονιά φέτος θα πραγματοποιήσει μια αναπαράσταση των Χοιροσφαγίων ως προς την παρασκευή εδεσμάτων. Οι κάτοικοι του χωριού θα μαζευτούν όλοι μαζί και θα συμμετασχουν στο μαγείρεμα του κρέατος με διάφορους τρόπους και στην κατανάλωσή του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το χοιρινό αποτελεί το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο φαγητό της Κρητικής κουζίνας.

Το μαγείρεμα του κρέατος γίνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Λίγα μέρη από το χοίρο θεωρούνται εντελώς άχρηστα και δεν χρησιμοποιούνται πουθενά.

"Sponsored links"

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού θα χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος, παλιές και ξεχασμένες συνταγές, έτσι ώστε οι νέοι να τις μάθουν και οι παλιοί να τις ξαναθυμηθούν. Σκοπός είναι αυτές οι συνταγές να μη χαθούν! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοί , για να δοκιμάσουμε παλιές, παραδοσιακές συνταγές που πολλοί από μας δεν είχαμε ποτέ πριν την ευκαιρία να το κάνουμε. Και όλα αυτά με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στον τόπο μας και τις παραδόσεις του…

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας. Θα μας διασκεδάσει ο Ανδρέας Μανωλαράκης με το συγκρότημά του.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις