ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης: Όχι στην επέκταση της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Καλογερή, το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης τάσσεται ενάντια στη τοποθέτηση γεννητριών της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Χανίων κ. Γιώργος Σταθάκης αναφέρει ότι η κυβέρνηση προχωρά με την ενεργειακή απεξάρτηση της Κρήτης από ρυπογόνα καύσιμα όμως την ίδια στιγμή για τη “μεταβατική περίοδο” με νομοθετική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ να εγκαταστήσει με ταχείες διαδικασίες παραγωγικό δυναμικό στο νησί κυρίως στον Ατμο-Ηλεκτρικό Σταθμό Αθερινόλακκου, ενδεχομένως και του ΑΗΣ Χανίων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Όπως πληροφορηθήκαμε, με έκπληξη, από δημοσιεύματα του τύπου της προηγούμενης εβδομάδας υπάρχει πρόθεση τοποθέτησης αεροστροβίλων σε μονάδες της Κρήτης και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Φαίνεται ή διαδίδεται ότι μετά από πολιτικές πιέσεις, οι γεννήτριες που προορίζονταν για τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων  καταλήγουν να τοποθετούνται στον ΑΗΣ Ξυλοκαμάρας Χανίων.  Η μεταφορά αυτή γίνεται χωρίς να έχει εξεταστεί η σκοπιμότητα του ζητήματος ούτε από τεχνικής αλλά ούτε και από περιβαλλοντικής πλευράς. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο ΑΗΣ Λινοπεραμάτων διαθέτει δυνατότητα άμεσης λιμενικής σύνδεσης σε αντίθεση με τον ΑΗΣ Ξυλοκαμάρας Χανίων και ακόμη τόσο η περιοχή του Λιμένα Σούδας όσο και η Ξυλοκαμάρα  βρίσκονται σίγουρα πλησιέστερα σε οικισμούς από όσο ο  ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν ισχύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα και αν ναι προφανώς η συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να επανεξεταστεί στο τραπέζι του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  προκειμένου να καταλήξουμε στην βέλτιστη τεχνοοικονομικά και περιβαλλοντικά λύση. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες σας που θα αφορούν την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις