Τελευταία αγρυπνία έξω από τη Bουλή ενάντια στη λεηλασία του περιβάλλοντος

Κανένα σχόλιο

Εδώ και περίπου δύο μήνες μια ομάδα πολιτών, οι Άγρυπνοι Πολίτες, βρίσκεται κάθε βράδυ άγρυπνη έξω από τη βουλή διεκδικώντας την απόσυρση του νόμου Χατζηδάκη για το περιβάλλον. Το Σάββατο, κλείνοντας 62 ημέρες διαμαρτυρίας καλεί σε μαζική, συμβολική αγρυπνία και συνέλευση για στήριξη της συνέχειας του αγώνα κάθε πολίτη που εναντιώνεται στο νόμο Χατζηδάκη.

Σε μαζική, συμβολική διαμαρτυρία καλούν οι Άγρυπνοι Πολίτες το βράδυ του Σαββάτου 4/7 απέναντι στη λεηλασία του περιβάλλοντος.

Το Σάββατο ολοκληρώνονται δύο μήνες καθημερινών αγρυπνιών που ξεκίνησαν ως αντίδραση στον αντι-περιβαλλοντικό νόμο που ψηφίστηκε, στις 5 Μαΐου. «Έπειτα λοιπόν από όση πολιτική και κοινωνική πίεση καταφέραμε να ασκήσουμε κατά την περίοδο των Αγρυπνιών μας, ως διαμαρτυρόμενες πολίτισσες και πολίτες, λάβαμε την απόφαση για τη μεταστροφή των δράσεών μας την κατεύθυνση που σκοπό θα έχει την συλλογική και ολική αποτροπή εφαρμογής του αντι-περιβαλλοντικού νόμου» αναφέρουν οι Άγρυπνοι Πολίτες.

"Sponsored links"

«Έτσι, το Σάββατο 4/7, στις 9:00μ.μ. κλείνουμε 2 μήνες (62 νύχτες) και καλούμε σε μαζική, συμβολική Αγρυπνία και συνέλευση για στήριξη της συνέχειας του αγώνα κάθε πολίτισσας και πολίτη που εναντιώνεται στο νόμο Χατζηδάκη, σε όλες τις πληγείσες περιοχές αλλά και στα αστικά κέντρα. Επίσης για το λόγο αυτό αρκετά άτομα θα ταξιδέψουν την ίδια ημέρα στα Άγραφα για το πανελλαδικό κάλεσμα και ανάβαση-διαμαρτυρία στη Νιάλα, όπου θα ανεμίσουμε το πανό μας.

Οι Αγρυπνίες μπορεί να σταματούν, αλλά δεν θα πάμε ξανά για ύπνο.
Αφήσαμε πίσω μας το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά οι 62 ημέρες καθημερινής παρουσίας μας θα παραμείνουν εμποτισμένες στο πεζοδρόμιο μπροστά από τη Βουλή» συμπληρώνουν.

*Το σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις