«Τελευταίο Σημείωμα»: Ο ηθοποίος που θα παίξει τον ρόλο του Κρητικού αντιστασιακού μικρασιάτικης καταγωγής Ναπολέοντα Σουκατζίδη στη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη

Κανένα σχόλιο

Ο Παντελής Βούλγαρης, μετά τη Μικρά Αγγλία, επιστρέφει στα κινηματογραφικά του λημέρια με τη νέα του ταινία «Τελευταίο Σημείωμα». Η ταινία αφορά ένα πραγματικό συμβάν της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, κατά το οποίο την 1η Μαΐου 1944 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στην Καισαριανή, 200 Έλληνες, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης .

Η σύζυγος του σκηνοθέτη και συγγραφέας, Ιωάννα Καρυστιάνη, έχει αναλάβει το σενάριο και σε αυτήν την ταινία. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν και λαμβάνουν χώρα αρχικά στις Φυλακές Ιτζεδίν ενώ θα συνεχιστούν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κρήτης και της Αττικής.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία, Ουζερί Τσιτσάνης) στο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, Κρητικού μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και κρατούμενου στο Χαϊδάρι, όπου εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ (André Hennicke). Το cast συμπληρώνουν οι Melia Krailingk, Τάσος Δήμας, Βασίλης Κουκαλάνι, Αινείας Τσαμάτης, Λουκάς Κυριαζής, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου, Λευτέρης Λαμπράκης, Μιχάλης Αεράκης, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Μανώλης Ψαρουδάκης, Γιώργος Καραμαλέγκος, Βασίλης Σύρρος, Δημήτρης Καλογεράκης, Μανώλης Μαυράκης, Μηνάς Μισύρης, Τάσος Καϊσαρλής, Αντώνης Παλιεράκης, Νίκος Ράμμος, Μιχάλης Τακτικάκης, Μανώλης Πούλης, Θεώνη Κουτσουνάκη και άλλοι.

"Sponsored links"

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου 2017.

Περισσότερα ΕΔΩ.

1A_M-14-696x269

nikosonline.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today