Τελικά οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ψεύτικες

Κανένα σχόλιο

Τους τελευταίους μήνες οργίαζαν από την κυβέρνηση ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες.

Τελικά, οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ψεύτικες. Αν μη τι άλλο, φαίνεται ότι ήταν και υπέρμετρα ευνοϊκές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα βεβαίως είναι τι εμπόδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ να δει αυτό που συνέβαινε στην κοινωνία και αποτυπωνόταν και στις δημοσκοπήσεις.

"Sponsored links"

Όλο το αφήγημα ήταν προβληματικό. Το αφήγημα που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αντι-συστημική δύναμη ενάντια της οποίας συστρατεύονται όλα τα ΜΜΕ και επειδή θέλουν να πλήξουν την κυριαρχία του παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που είναι φτιαχτές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κατέρρευσε.

Είναι το ίδιο αφήγημα που έθετε αυτομάτως καθένα που ασκούσε ακόμη και καλόπιστη κριτική στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι, τον αντιμετώπιζε ως “εχθρό” ή το λιγότερο ως ανίκανο να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Είναι η στρατηγική επιλογή της πόλωσης στην οποία ο Χανιώτης αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο που υπέστη μια συντριβή στις κάλπες.

Η τελική διαφορά πλησιάζει τις 9 μονάδες και οπωσδήποτε αποτελεί μια νίκη για τη Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως μια μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα της ήττας θα το αντιληφθούν;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις