19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τελικά οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ψεύτικες

Ημερομηνία:

Τους τελευταίους μήνες οργίαζαν από την κυβέρνηση ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες.

Τελικά, οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ψεύτικες. Αν μη τι άλλο, φαίνεται ότι ήταν και υπέρμετρα ευνοϊκές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα βεβαίως είναι τι εμπόδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ να δει αυτό που συνέβαινε στην κοινωνία και αποτυπωνόταν και στις δημοσκοπήσεις.

Όλο το αφήγημα ήταν προβληματικό. Το αφήγημα που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αντι-συστημική δύναμη ενάντια της οποίας συστρατεύονται όλα τα ΜΜΕ και επειδή θέλουν να πλήξουν την κυριαρχία του παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που είναι φτιαχτές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κατέρρευσε.

Είναι το ίδιο αφήγημα που έθετε αυτομάτως καθένα που ασκούσε ακόμη και καλόπιστη κριτική στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι, τον αντιμετώπιζε ως “εχθρό” ή το λιγότερο ως ανίκανο να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Είναι η στρατηγική επιλογή της πόλωσης στην οποία ο Χανιώτης αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο που υπέστη μια συντριβή στις κάλπες.

Η τελική διαφορά πλησιάζει τις 9 μονάδες και οπωσδήποτε αποτελεί μια νίκη για τη Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως μια μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα της ήττας θα το αντιληφθούν;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...