14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τεράστιες οι περικοπές στις επιδοτήσεις των Ελαιοκαλλιεργητών, λέει ο ΣΕΔΗΚ

Ημερομηνία:

Διευκρινήσεις ζητά ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους λόγους που επέβαλαν τις μειώσεις της τάξης του 68,3% στις επιδοτήσεις ελαιοκαλλιέργειας. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση για τις επιτπώσεις της νέας ΚΑΠ στην Ελαιοκαλλιέργεια στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΔΗΚ στις 31 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο.

Ήδη το  έγγραφο  αυτό του ΣΕΔΗΚ με αρ. 66/20-10-14, το οποίο  κοινοποίησαν και στην Περιφέρεια Κρήτης, οι Βουλευτές Αυγενάκης, Διακάκη και Κριτσωτάκης το διαβίβασαν στη Βουλή,   επισημαίνοντας τα  ευλόγα  ερωτήματα  που αναφέρονται σε αυτό και  ζητώντας  να υπάρξει απάντηση τους από το Υπουργείο.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, ενώ παράγοντες του Υπουργείου  προβαίνουν σε συνεχείς επεξηγηματικές ανακοινώσεις  για τις θετικές ρυθμίσεις που γίνονται με την ΚΑΠ για άλλες καλλιέργειες,  αποφεύγονται παντελώς αναφορές για την Ελαιοκαλλιέργεια.

Όμως, όπως προκύπτει από τα  συνοπτικά  στοιχεία που  ανακοινώθηκαν  επίσημα στην Βουλή από τον κ. Υπουργό ΥπΑΑΤ, στην  Περιφέρεια “Δενδρώδεις καλλιέργειες”  – στην οποια υπάγεται και η Ελαιοκαλλιέργεια,  κατανέμεται συνολική έκταση 9,7 εκατ. στρέμματα και  συνολικό πόσο ενισχύσεων 470 εκατ. ευρω.  Επομένως   με απλή διαίρεση διαπιστώνεται , ότι η μέση επιδότηση ανά στρέμμα στην ελαιοκαλλιέργεια θα είναι μόλις  48,5 ευρω ανά στρέμμα.

Έτσι,  αν αληθεύουν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και δεν διαψεύστηκαν,  ότι η μέση επιδότηση στην ελαιοκαλλιέργεια ήταν 152,9 ευρω  ανά  στρέμμα, είναι φανερό ότι  θα  υποστεί  μια τρομακτική μείωση της τάξεως 68,3%,  η οποια προστιθέμενη στις πάνω από 60%  απώλειες  του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, που προκάλεσαν οι καύσωνες της περσινής Άνοιξης,  θα προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών  και θα οδηγήσει σε πλήρη εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ