15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τεράστιος αριθμός από ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και οικόπεδα στην Κρήτη προς πώληση σε βρετανικό μεσιτικό γραφείο – Το μεγαλύτερο ποσοστό από Χανιά

Ημερομηνία:

1.754 αγγελίες από ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες, οικόπεδα, ακόμη και… καφετέρια στην Κρήτη συμπεριλαμβάνει ο ιστότοπος του βρετανικού μεσιτικού γραφείου ακινήτων «Rightmove Overseas».

Μετά την άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού στη Βρετανία, οι Βρετανοί έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στο εξωτερικό και ειδικότερα σε κάποια ηλιόλουστη χώρα, όπως είναι η Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «Rightmove», μέσα σε μόλις μία ημέρα, στις 28 Ιουνίου, οι αναζητήσεις των Βρετανών για αγορά κατοικίας στις παραπάνω χώρες, εκτινάχθηκαν στο 1 εκατομμύριο.

Τι συμβαίνει στην Κρήτη

Σε επίπεδο Ελλάδας, το εν λόγω μεσιτικό γραφείο, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του 5.750 αγγελίες, εκ των οποίων οι 1.754 αφορούν την Κρήτη.

Περισσότερα από 25 ξενοδοχεία, μία καφετέρια, αλλά και πολλές εκτάσεις γης που περιμένουν τους αγοραστές τους, περιλαμβάνονται στη λίστα με τις, σχεδόν, 2.000 αγγελίες του βρετανικού μεσιτικού γραφείου. Ενώ, δε λείπουν ακόμη και νεοκλασικά κτήρια που βγαίνουν και εκείνα «στο σφυρί».

Οι περισσότερες, βέβαια, αγγελίες, αφορούν βίλες, με αρκετές από αυτές να μπορούν να χρησιμοποιηθεί από τους αγοραστές τους και ως τουριστικά καταλύματα, αφού διαθέτουν έως και 8 δωμάτια.

Τη «μερίδα του λέοντος» στα ακίνητα προς πώληση διαθέτουν, αδιαμφισβήτητα, τα Χανιά, αφού, με μία πρόχειρη καταγραφή, τουλάχιστον 630 από τις 1.754 αγγελίες, αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων.

Δεύτερη «έρχεται» η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, με, περίπου, 205 ακίνητα προς πώληση.

Περίπου 100 είναι οι αγγελίες που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ, περισσότερα από 70 ακίνητα διατίθενται προς πώληση στο Ηράκλειο.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ