16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τεχνικοί ΔΕΗ: «Σβήνει» η Κρήτη – Κίνδυνος για γενικευμένο μπλάκ άουτ

Ημερομηνία:

Σήμα κινδύνου για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα.

Οι αυξημένες ανάγκες λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου και της τουριστικής κίνησης είναι η βασική αιτία που επικαλούνται οι εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Μάλιστα η Κρήτη, σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα μπλακ άουτ. Σύμφωνα με τους ίδιους το σύστημα ηλεκτροδότησης της Κρήτης θα έπρεπε να έχει ήδη μπει σε διαδικασία απόσυρσης.

Τον προβληματισμό του σχετικά με τις διακοπές ρεύματος εξέφρασε και ο Γιάννης Βρέντζος μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος  του Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ στον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη,σχετικά με τις χθεσινές διακοπές ρεύματος, τονίζοντας ότι σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων όπως τους καύσωνες θα υπάρχουν τέτοια ζητήματα ηλεκτροδότησης καθώς και ο κίνδυνος black out

Ο Γ. Βρέντζος, σημείωσε για τις διακοπές Ρεύματος σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου τα εξής: Έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην ΔΕΗ προς ώρας, χθες δημιουργήθηκε πρόβλημα ηλεκτροδότησης και πολλές διακοπές ρεύματος καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το σύστημα δεν άντεξε. Γενικά όταν θα υπάρχει μίνι Καύσωνας θα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διακοπών ρεύματος οι οποίες θα διαρκούν περίπου μία ώρα ξαφνικά. Είναι πολύ πιθανό και το μπλακ άουτ καθώς οι μονάδες είναι παλιές και το προσωπικό είναι λίγο.

“Στην Κρήτη είναι μονοπώλιο η ΔΕΗ και καμία από τις άλλες εταιρείες που πωλούν ρεύμα δεν έχει επενδύσει στην Κρήτη” σημείωσε ο κ. Βρέντζος

“Τα καλώδια θα δώσουν ρεύμα μέσω των αιολικών πάρκων στην Ηπειρωτική Ελλάδα και δεν θα παίρνουμε ρεύμα από την υπόλοιπη Ελλάδα όπως ακούγεται καθώς το νησί μας θα αποτελέσει μπαταρία της Ευρώπης” υπογράμμισε ο κ. Βρέντζος.

ΕΘΝΟΣ, politica.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...